Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinurile COVID-19 în contact cu noile tulpini

[ad_1]

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a transmis că a început studiul privind modul de adaptare a vaccinurilor COVID-19 la noile tulpini ale virusului. Astfel, medicul mai precizează că în cazul în care va exista un număr crescut de cazurile vor fi în creștere, ”este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat”.


In articol:


Medicul a declarat la un post Tv, mai multe informații despre imunitatea persoanelor după vaccinare: ”În opinia noastră, probabil că vorbim cel puţin de 12 luni rata răspusului imun, însă avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea periodică a persoanelor vaccinate”.

Gheorghiţă a precizat că în prezent firmele producătoare de vaccinuri pentru COVID-19 evaluează adaptarea acestora la noile tulpini ale virusului

”Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul poplaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini”, a afirmat medicul Gheorghiță.

Conform medicului, contaminările cu SARS Cov-2 chiar și după vaccin se produc pentru că vaccinurile nu dispun de o eficiență de 100%.
Gheorghiță mai spune că există persoane care nu pot devolta suficienți anticorpi după administrarea vaccinului.

Vorbim de o eficacitate are este variabilă între 60 – 70% până la 90-95%, dar avem circa 5% dintre persoane care nu dezvoltă un răspuns imun protector, dar acest tip de răspuns nu se dezvoltă după niciun timp de vaccin şi nici după boala naturală. Practic, sunt persoane areactive care nu dezvoltă un nivel protector de anticorpi.
Vorbim despre 5 persoane dintr-o 100”
, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinurile COVID-19 în contact cu noile tulpini

Citeste si: Care sunt noile măsuri de restricție ce se vor aplica de astăzi în România?

Va fi necesară vaccinarea sezonieră împotriva virusului SARS Cov-2? Ce spune medicul?

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă va fi nevoie de vaccinarea sezonieră împotriva COVID-19, acesta a răspuns: ”În opinia mea şi nu doar a mea, a specialiştilor, probabil că nu. Este posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe unde e posibil să fie nevoie de o singură doză, de un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”.

Mai mult, Gheorghiţă a mai precizat că ”este obligatorie” vaccinarea a peste 100.000 de persoane pe zi, altfel nu vom reuşi să atingem pragul de imunitate colectivă.

”După a doua jumătate a lunii aprilie trebuie să depăşim 100.000 de persoane pe zi.(…) Din 13 aprilie vom deschide aproximativ 125 – 130 de noi cabinete de vaccinare, iar din 6 aprilie vom creşte capacitatea de vaccinare de la 60 de persoane pe cabinet la 90 de persoane”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiţă.

”În iunie – iulie ar trebui să avem cel puţin 6-7 milioane de persoane vaccinate”, a mai declarat Gheorghiţă.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore în România?

[ad_2]

Citește mai mult..