Papa Francisc a oficiat slujba de Florii la Bazilica Sfântul Petru


Papa Francisc a oficiat slujba din duminică de Florii pentru catolici în Bazilica Sfântul Petru. Sala în care s-a desfășurat slujba a fost aproape goală, fiind prezenți doar câțiva credincioși, conform AFP.


In articol:


Doar 100 de credincioşi şi 30 de religioşi au participat la slujba susținută de Papa Francisc în imensa Bazilica Sfântul Petru.

Astfel, una dintre tradițiile credincioşilor cu ramuri de măslin a fost anulată, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Papa Francisc a dat binecuvântarea de la distanţă față de persoanele invitate.

Papa Francisc a oficiat slujba de Florii la Bazilica Sfântul Petru

Citeste si: Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța?

Ce sfaturi le-a dat Papa Francisc, credincioșilor, pe timp de pandemie?

”Am intrat în Săptămâna Sfântă. A doua oară, trăim într-un context de pandemie. Anul trecut eram mai şocaţi, anul acesta suntem mai încercaţi. Iar criza economică a devenit gravă”, a afirmat Suveranul Pontif, Papa Francisc.

În slujba de Florii, transmisă pe tot globul, Papa Francisc i-a sfătuit pe credincioşi să nu renunșăm la credința în Dumnezeu și „să-i iubim pe cei bătuți de soartă”, astfel demonstrăm că îl iubim pe Iisus.

Duminica Floriilor reprezintă începutul Săptămânii Mari de dinaintea Paştelui. Înă, înainte de pandemia de COVID-19, zeci de mii de persoane umpleau Bazilica Sfântul Petru purtând în mâini ramuri de măslin şi de palmier.

Papa Francisc a oficiat slujba de Florii la Bazilica Sfântul Petru

Suveranul Pontif Papa Francisc a îndemnat poporul ”la rugăciune pentru victimele violenţei, mai ales pentru victimele atentatului comis în această (duminică) dimineaţa în Indonezia în faţa catedralei din Makassar”.

Atentatul sinucigaş din Idonezia s-a soldat cu 14 răniţi.

Italia a înregistrat cel mai mare bilant de 107.636 de decese din cazua SARS Cov-2 de la începutul pandemiei în februarie anul 2020.

Citeste si: Ce reacții adverse pot provoca vaccinurile COVID-19 aprobate în România: Pfizer, Moderna, Astrazeneca și Johnson and Johnson



Citește mai mult..