Cum se apără DSU împotriva criticilor privind restricțiile- FOTO. ”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”

[ad_1]

Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat, luni seară, lista ţărilor care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a reduce răspândrea pandemiei.


In articol:


DSU a publicat, luni seară, pe Facebook, măsurile impuse la nivel european, în contextul limitării răspândirii noului coronavirus.

Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenţie şi salvare de vieţi ”, a transmis DSU.

Citeste si: Raed Arafat, semnal de alarmă despre criza de la ATI. „Nu e de jucat cu situația de acum”

Ce măsuri au luat alte state împotriva răspândirii COVID

Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat o parte dintre restricțiile luate de mai multe state europene de reducere a mobilității intre anumite intervale orare, cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și a gestiona eficient criza sanitară actuală.

Restricțiile luate la nivelul României, pe lângă rolul lor de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenție și salvare se vieți, spun cei de la DSU.

Luni, 29 martie 2021, în cadrul Secțiilor de terapie intensivă a fost raportat un număr de 1398 persoane și 881 de persoane aflate în Unitățile de Primiri Urgențe, la nivel național.

„Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar așa, vom trece cu bine de această perioadă!”, este mesajul celor de la DSU.

Citeste si: Guvernul, decizie de ultim moment. Românii se pot testa de coronavirus în farmacii

”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”

Secretarul de stat Raed Arafat le-a explicat liberalilor, în ședința Biroului Executiv Central al PNL, de ce a fost nevoie de adoptarea unei măsuri prin care magazinele să se închidă la ora 18.00 în zonele cu incidență mare a cazurilor de Covid-19.

După ședință, Arafat a declarat că a luat decizia privind noile restricții a fost luată după ce a analizat situații similare din țări precum Germania.

”Sunt țări care aplică reguli mult mai dure decât noi”- a spus Raed Arafat.

Românii au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară. Mesajul AUR pe Facebook: „Pentru jurnaliștii care înteleg mai greu: Ăsta nu este un protest AUR, este România care se răscoală”.[Sursa foto: Facebook / AUR]

Proteste de amploare anti-restricții în toată țara

Mii de persoane au protestat, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii şi apoi au pornit în marş spre Piaţa Vicoriei, unde protestul a luat amploare.

În ţară, manifstanţii s-au strâns în pieţele centrale sau în faţa prefecturilor, cei mai mulţi pornind în marş. Oamenii au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au reclamat dictatura medicală şi au dat foc măştilor de protecţie. ”Jos pandemia” sau „Libertate!” s-a scandat pe străzi.

Citeste si: Când va fi livrat vaccinul Johnson & Johnson în România

Raed Arafat, șeful DSU: Mâine, poimâine se pot trezi în spital 

Raed Arafat a transmis luni seara, într-o intervenție TV, un mesaj pentru care protestează față de noile măsuri de combatere a bolii:

„Să fie atenți de unde își iau informațiile și să se gândească că toți au rude, au bătrânii lor, cu care mâine poimâine se pot trezi în spital. Cei care neagă existența virusului nu avem ce să le mai spunem să-i convingem, dar cei care mai pot gândi să înțeleagă nu e de jucat cu situația, măcar să înțeleagă că oricine poate să fie victima acestui virus. Cei care s-au vaccinat poate rămân sub un control mai bun, dar cei nevaccinați sunt vulnerabili”.

[ad_2]

Citește mai mult..