România U21 – Germania U21. Echipele de start pentru meciul care ne poate califica în sferturi



Sferturile Campionatului European de fotbal U21 sunt la 90 de minute distanță. România U21 înfruntă Germania U21, astăzi, de la ora 19:00. Selecționerul Adrian Mutu a publicat echipa de start a României și diferă cinci titulari, față de meciurile cu naționalele de tineret ale Olandei și Ungariei.

România U21 va începe cu Andrei Vlad în poartă, Denis Haruț, Denis Ciobotariu, Alex Pașcanu și Ștefan Vlădoiu, cel care-l înlocuiește pe Radu Boboc, în apărare.

La mijloc, Adrian Mutu i-a schimbat pe toți cei trei jucători. Cătălin Itu și Răzvan Oaidă vor juca interi, în locul lui Darius Olaru, trecut extrema dreapta în dauna lui Olimpiu Moruțan, trecut pe bancă, și Andrei Ciobanu. Căpitanul Marius Marin, suspendat, a fost înlocuit de Marco Dulca.

În linia ofensivă, Darius Olaru joacă în dreapta, cu Adrian Petre în centru în locul suspendatului George Ganea, și Alexandru Mățan, care și-a păstrat poziția de extremă stânga, scrie digisport.ro.

Echipa României pentru meciul cu Germania U21: Vlad – Vlădoiu, Ciobotariu, Pașcanu, Haruț – Oaidă, Dulca, Itu – Olaru, Petre, Mățan

Rezerve: Aioani, Eșanu, Boboc, Opruț, Drăgușin, Cîmoanu, Moruțan, Ciobanu, Chindriș, Oct. Popescu

Calculele calificării în sferturile Euro U21

România se va califica în mod cert în sferturile turneului final cu o victorie împotriva Germaniei, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă: Ungaria U21 – Olanda U21, programat la aceeași oră.

În acest caz, selecționata lui Adrian Mutu ar face șapte puncte, două peste cele cinci pe care le poate acumula Olanda dacă obține o victorie cu Ungaria.

România poate ieși din grupă și cu o remiză în fața Germaniei, însă are nevoie să marcheze de cel puțin două ori. La 0-0, s-ar face un clasament în trei, iar „tricolorii” ar fi eliminați, dacă Olanda bate Ungaria, din cauza golaverajului general inferior în comparație cu al nemților. În cazul unui 1-1, România s-ar califica doar dacă Olanda câștigă partida cu Ungaria cu 1-0.

În cazul unei înfrângeri în ultima etapă în fața Germaniei, șansele României la calificare nu sunt zero, însă pentru accederea în sferturi este nevoie ca Olanda să piardă sau să remizeze cu Ungaria.

Editor : G.C.



Citește mai mult..