Turcia înăsprește restricțiile și revine la carantină pe perioada weekend-ului

[ad_1]

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni măsuri mai stricte împotriva coronavirusului, citând numărul în creştere al oraşelor cu risc ridicat de pe întreg teritoriul ţării, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Erdogan a spus că un lockdown pe perioada weekend-ului va fi instituit în timpul lunii Ramadanului, iar restaurantele vor livra numai la domiciliu.

Totodată, restricţiile de circulaţie între orele 21.00 şi 05.00 vor continua, a precizat preşedintele turc Erdogan.

Consolidarea măsurilor vine după ce medicii au cerut guvernului să impună restricții mai serioase deoarece Turcia „se luptă cu un tsunami” iar relaxarea duce la un „asasinat social”.

Turcia va primi turişti nevaccinaţi în sezonul estival

Turcia a anunţat că aşteaptă turişti britanici şi din alte ţări în sezonul estival, precizând că nu va solicita dovadă de vaccinare.

După 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

Infecțiile și decesele zilnice au crescut în ultima lună după ce Ankara a anunțat o perioadă de revenire treptată la viața normală.

Turcia a înregistrat 29.081 de cazuri noi vineri, unul dintre cele mai mari bilanțuri din acest an.

De la începutul campaniei de vaccinare din 14 ianuarie, Turcia a administrat peste 14 milioane de doze, iar peste 8,2 milioane de persoane au primit și rapelul, transmite Reuters.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..