VIDEO – Țelina, o legumă care ține loc de o terapie cu efecte multiple

[ad_1]

Țelina face cearcănele să dispară, tenul să strălucească și kilogramele să se topească. Nu-i așa că sună a terapie cu efecte multiple?


In articol:


Daca nu va impresioneaza gustul de telina, propriettaile ei, cu siguranta, o vor face. Este o leguma despre care se spune ca are calorii negative, adica genul de aliment care aduce putine calorii dar forteaza organismul sa consume mai multe, pentru a-l digera.

„Find o radacinoasa, are puterea telurica, puterea pamantului si este plina de minerale, este o radacinoasa extrem de complexa. Apoi are o mare calitate: este diuretica. Atunci cand avem o problema cu retentia hidrica, decat sa mergem spre medicatia sau sa ne luam suplimente, mai bine facem un piure de telina si scapam de aceasta retentie hidrica”, explică specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Efecte multiple- terapia consumului de țelină

„Ideal este sa o consumam cruda, sub forma de salata, mai ales acum, primavara. Asadar, spuneam despre telina ca este hipocalorica, este diuretica, este foarte, foarte hranitoare, este hipoglucidica, hipoglicemianta, in sensul in care persoane care au diabet o pot consuma fara niciun fel de probleme”, explică Lygia Alexandrescu.

Telina este bogata in minerale iar sucul ei reduce si cearcanele. In plus, scade nivelul colesterolului si are substante care ajuta sistemul digestiv.

Chiar daca radacina este punctul forte al acestei legume, nu neglijati frunzele. Sunt foarte bogate in apa, asadar sunt hidratante, dar contin si uleiuri volatile cu efecte miraculoase.

Țelina, plină de uleiuri și vitamine

„Aceste uleiuri volatile au in compozitia lor si multa vitamina K, care etse implicate in coagularea sangelui si mai ales in această perioadă în care cum spun bunicii schimbăm sângele, inainte de primavara sau la inceputul ei, aceste frunze sunt foarte, foarte bune”, explică specialistul în nutriție.

Desi are multiple beneficii, consumul de telina are totusi si cateva restrictii. Nu este recomandat celor cu afectiuni renale, femeilor insarcinate sau celor care sunt sub un anumit tip de tratament medicamentos.

Specialistul în nutritie, Lygia Alexandrescu atrage atentia ca telina nu trebuie amestecata cu fructe pentru ca procesul de digerare este complet diferit.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..