Serul Pfizer-BioNTech are o eficienţă de 100% împotriva covid-19 la copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani

[ad_1]

Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient 100% împotriva Sars-Cov-2 la copii. Testul clinic a fost aplicat pe 2.260 de adolescenți din Statele Unite. Autoritățile americane își doresc ca vaccinarea să înceapă înaintea noului an școlar.


In articol:


Peste 2000 de minori din SUA a fost supuși unui studiu al vaccinului Pfizer. Testele aflate în faza 3 au arătat o eficienţăde 100% şi răspunsuri ale anticorpilor robuste, au anunțat cele două întreprinderi într-un comunicat.

Citeste si: „Este singura cale de a învinge pandemia”. Premierul Florin Cîțu, anunț de ultima oră

Pfizer şi BioNTech urmează să prezinte aceste date diverselor autorităţi de reglementare din lume.

Apoi se va dori „vaccinarea acestui grup de vârstă înainte de începerea noului an şcolar”, declară, citat în comunicat, Albert Bourla, directorul general al gigantului farmaceutic american.

Citeste si: Când va fi livrat vaccinul Johnson & Johnson în România

Când începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

Autoritățile au transmis că acest tip de vaccin este unul extrem de eficient asupra minorilor.
CEO-ul laboratorului german BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că rezultatele cu privire la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani sunt foarte încurajatoare. El a menționat că „având în vedere tendinţele observate în ultimele săptămâni cu privire la răspândiea” variantei britanice a SARS-Cov-2 serul este unul eficient.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore în România?

Serul Pfizer are la bază tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager.

Specialiștii au afirmat că a fost primul vaccin împotriva covid-19 aprobat în Occident, la sfârşitul lui 2020. Statele Unite şi Uniunea Euroeană (UE) au autorizat utilizarea vaccinului în vederea vaccinării persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

În prezent, Pfizer este utilizat pentru vaccinarea a milioane de adulți în peste 65 de țări. Israelienii au demonstrat că în urma unui studiu aplicat la 1,2 milioane de indivizi, serul are o eficienţă de 94%.

Experții în sănătate au declarat că minorii sunt mai puțin expuși la infectarea cu Sars-Cov-2. Copiii de până în zece ani transmit virusul covid-19 cel mai puțin. Din acest motiv, vaccinarea copiilor nu a fost o prioritate.

BioNTech şi Pfizer au lansat săptămâna trecută studii clinice cu privire la copii, pe un prim grup cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani.

Citeste si: Un nou efect advers al vaccinului anti-Covid-19. Ce au raportat persoanele vaccinate? Specialiștii au solicitat un studiu amănunțit

Un grup

de minori, cu vârste între 2-5 ani vor fi vaccinați cu prima doză, începând de săptămâna viitoare. BioNTech a anunţat marţi că mizează pe o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccin anul acesta- cu 25% ma mult decât prevedea iniţial. 

[ad_2]

Citește mai mult..