Diana Șoșoacă, George Simion, Claudiu Târziu și alte 5 persoane au primit amenzi de câte 15.000 de lei fiecare

[ad_1]

În urma protestelor ce au avut loc luni seară, pe 29 martie, Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, declară sursele Digi24. Pe lângă cei trei, încă cinci persoane care au fost implicate în manifestația din Capitală vor fi amendate cu câte 15.000 de lei.


In articol:


A trecut și cea de-a patra seară de manifestații. În București și în marile orașe ale României, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta  împotriva obligativității de a purta mască și împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Miercuri, sute de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii din București, după care au mărşăluit pe traseul Universitate- Calea Moşilor- bulevardul Ştefan cel Mare- Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului.

Citeste si: Mai mulți tineri au ajuns la spital și au acuzat că au fost loviți de jandarmi. Jandarmeria Română a reacționat imediat

George Simion a vorbit despre participarea AUR la proteste

Liderul AUR, George Simion, a declarat faptul că membrii partidului său vor participa la protestele din toată ţara în funcţie de decizia proprie. Acesta a mai adăugat și faptul că vinovaţii de violenţă de la aceste proteste trebuie traşi la răspundere.

George Simion a precizat, de asemenea, și faptul că membrii AUR își asumă prezența la aceste proteste alături de români, și susține că nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste, ci „românii simpli”.

„Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm.(…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”, a adăugat Simion.

Manifestanții din București[Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea]

Citeste si: VIDEO- Sute de morți de COVID, protestatarii calcă în picioare restricțiile

Se pare că din postările sale făcute pe Facebook, George Simion se contrazice singur, deoarece el, împreună cu AUR au chemat lumea luni la proteste, la ora 17:00, în fața prefecturilor, pentru „a opri nebunia”  și

pentru „a ne lua țara înapoi”. Postările sale au strâns zecii de mii de aprecieri și de distribuiri.

Jandarmi atacați cu pietre și sticle în Piața Unirii

Proteste București[Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea]

După ce protestul de miercuri seară s-a terminat, un număr de aproximativ 60 de manifestanți au început să arunce cu pietre și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Un jandarm a fost rănit.

Sursa: Digi24

 

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..