„Situația în Europa este îngrijorătoare”. OMS, avertisment de ultim moment



Campania de vaccinare din Europa este descrisă de oficialii OMS ca fiind „inacceptabil de lentă”. Europa este acuzată de „prelungirea pandemiei” de către Organizația Mondială a Sănătății.


In articol:


„Vaccinurile reprezintă cea mai bună cale de ieșire din această pandemie… Cu toate acestea, lansarea acestor vaccinuri în Europa este inacceptabil de lentă și prelungește pandemia”, a declarat joi directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Oficialul OMS a adăugat că focarul de coronavirus din Europa a fost „mai îngrijorător decât am văzut în ultimele luni”, informează Daily Mail.

Citeste si: Carantină în ţara în care trăiesc 1,2 milioane de români

Mai multe țări din Europa se închid din nou

Mai multe țări din UE se confruntă cu un nou val de infecții în prezent- Franța a impus ieri al treilea blocaj național, Italia a prelungit carantina până la sfârșitul lunii aprilie și există solicitări similare în Germania.

Toate
aceste țări se confruntă cu o lipsă acută a dozelor de vaccin care sunt alocate de la Bruxelles. Blocul comunitar nu a reușit să distribuie suficiente doze sau să acorde aprobări rapide pentru vaccinuri și se confruntă acum cu o criză de încredere în privința vaccinului AstraZeneca.

Citeste si: Țara europeană care va scăpa de carantină într-o lună

Creștere explozivă a numărului de infectări în Europa

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie „rapid” de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei.

Citeste si: Țara europeană care va scăpa de carantină într-o lună

De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază

OMS.

„Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc”, a afirmat el. „În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni”, a mai atenţionat responsabilul OMS.



Citește mai mult..