Schimbare de ultima oră. Alte localități din jurul Capitalei, în carantină pentru 14 zile

[ad_1]

Capitala rezistă ca prin minune fără carantină zonală, în contextul în care este înconjurată de localități aflate de săptămâni întregi în lockdown. Noi decizii restrictive se aplică în jurul Bucureștiului, în timp ce aici rata de incidență a crescut la 7,05 la mie.


In articol:


Prefectura Ilfov a transmis vineri că s-a luat decizia ca localitatea 1 Decembrie să intre în carantină din această seară, iar carantina a fost prelungită pentru Popeşti-Leordeni şi Tunari.

După intrarea în carantină, locuitorii din zonele limitrofe ale Capitalei nu mai pot ieși din case decât cu declarație pe propria răspundere sau cu adeverință de la angajator.

În cazul bucureștenilor obligația se aplică doar după ora 20.00 (vineri-duminică) sau 22.00, restul săptămânii.

Citeste si: Cum arată noul model de declarație pe proprie răspundere și adeverința pentru angajator după ora 20:00

Noi localități din Ilfov în carantină

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, prevede instituirea carantinei pentru comuna 1 Decembrie, începând de vineri, ora 22,00, pentru o perioadă de 14 zile.

În ceea ce priveşte Popeşti-Leordeni şi Tunari, ordinele şefului DSU conțin prelungirea carantinei pentru alte 14 zile, începând tot de vineri, de la aceeași oră.

Citeste si: PSD va ataca în justiție măsura închiderii magazinelor la ora 18:00

Autoritățile au actualizat, la finalul lunii martie, modelele de declarație pe propria răspundere și de adeverință de la angajator. Acestea au fost publicate pe site-ul STS și pot fi descărcate la linkul de mai jos.

Noul model de declarație pe propria răspundere

Conform prevederilor Hotărârii nr. 16/10 martie 2021 și ale Hotărârii nr. 20/25 martie 2021, adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, sunt instituite în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie în afara locuinței/gospodăriei în intervalul 22:00-05:00, respectiv 20:00-05:00.

Cele două hotărâri prevăd în mod expres situaţiile excepționale și limitative în care populaţia poate părăsi locuința/gospodăria în intervalul 22:00-05:00, respectiv 20:00-05:00.

Pentru justificarea acestor situații este necesară  prezentarea unei declarații pe proprie răspundere. În acest sens, platforma formular.sts.ro este pusă la dispoziția populaţiei în vederea completării online a documentelor justificative prevăzute de art. 27 și 28 din Hotărârea nr. 16/10 martie 2021 și cele prevăzute de art. 1 lit. a) din Hotărârea nr. 20/25 martie 2021.

Mai jos  modelul declarației pe propria răspundere  pentru toți cei care sunt obligați să părăsească locuința/gospodăria în intervalul 22:00-05:00, respectiv 20:00-05:00.

Cea mai simplă metodă este să intri pe site-ul STS (click  aici), să îți introduci datele, să le salvezi în format PDF și să le salvezi pe telefonul mobil, ca să le arăți organelor de control.

[ad_2]

Citește mai mult..