Coduri portocaliu și galben de ploaie și ninsoare

[ad_1]

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis sâmbătă o atenționare de călătorie pentru Bulgaria, unde au fost emise coduri portocaliu și galben de ploaie și ninsoare de duminică până luni, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 4 – 5 aprilie, o parte însemnată a țării va fi afectată de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare.

Astfel, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol și Burgas, dar și o avertizare Cod galben de ploaie și ninsoare în regiunile Pernik, Kiustendil, Sofia-Regiune, Sofia, Montana, Vrața.

De asemenea, va fi în vigoare o altă avertizare Cod galben de precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Sliven, Șumen, Razgrad, Varna, Dobrici și Silistra.

Autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a situației meteorologice în zonele de destinație, adaptarea vitezei și echiparea autovehiculelor, respectarea semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.

Totodată, pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere, a transmis MAE.

 

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..