Nou protest față de restricții. Câteva sute de persoane manifestau la București după intrarea în vigoare a interdicțiilor de circulație

[ad_1]

În jur de 800 de oameni erau încă pe străzi, sâmbătă seara, la ora 20:00, când au intrat în vigoare interdicțiile de circulație în București. Cei mai mulți dintre ei se aflau în Piața Victoriei, pentru a protesta față de restricțiile din pandemie.

Protestatarii s-au adunat inițial în Piața Universității de unde au pornit în marș prin centrul Capitalei spre sediul Guvernului. Oamenii au rămas acolo și după ora 20:00, când au intrat restricțiile de circulație pe perioada weekendului, în ciuda faptului că începuse și ploaia.

Autoritățile spun că vor aplica sancțiuni doar la nevoie, deși este interzisă adunarea unor grupuri mai mari de 100 de oameni. Jandarmii subliniază însă că obiectivul este ca acești oameni să fie în siguranță și, ca urmare, privilegiază dialogul. 

Nu s-au înregistrat până acum incidente majore, dar majoritatea participanților nu respectă regulile de distanțare și nu poartă măști de protecție. Mai mult, s-au prins și într-o horă.

Protestatarii scandează lozinci împotriva celor aflați la guvernare, cerând cu precădere demisiile premierului Florin Cîțu și a șefului DSU, Raed Arafat. Alții nu sunt de acord cu testarea, dar nici cu vaccinarea obligatorie, deși nu există un proiect în acest sens.

Reporterul Digi24 transmite că în rândul protestatarilor se disting două grupuri: unul în jurul partidului AUR și un altul distinct, de oameni care nu sunt neapărat afiliați politic, dar nu sunt de acord cu restricțiile.

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..