VIDEO – Haos în piețe și magazine: Aglomerație mare la cumpărături

[ad_1]

În primul weekend cu restricții în Capitală, mii de oameni au luat cu asalt magazinele și piețele, pe timp de zi, ca să apuce să-şi cumpere cele necesare înainte de ora închiderii. Vineri seară, proprietarii teraselor din Centrul Vechi au difuzat imnul în boxe, în semn de protest față de regulile care le îngroapă afacerile. Pe de altă parte, Opoziția a cerut în instanță ca aceste măsuri de protecție să fie ridicate.


In articol:


Piața Obor, orele prânzului. În ajunul Paștelui Catolic și în prima zi de sâmbătă cu restricții, oamenii au luat cu asalt tarabele.

Forțele de ordine și reprezentanții pieței au anticipat însă puhoiul de oameni. Polițiștii au patrulat toată ziua printre tarabe și au avut grijă să nu se formeze grupuri mai mari de 4 persoane.

În ciuda aglomerației din imagini, piețarii se plâng că lumea nu mai are bani, iar vânzarea e mult mai slabă față de alți ani.

La o tarabă, se tocmește o legătură de verdeață. Negustoreasa recunoaște că ziua de azi a ajutat-o să mai scoată cămașa și să acopere din pierderi.

Citeste si: Alertă în Ilfov! Carantină prelungită cu 14 zile în mai multe localități

Există însă și comercianți care nu se pot plânge- cum este vestita terasă din Obor- unde zeci de oameni așteptau
în rând în ciuda vremii nu tocmai prietenoase.

Cozi la cumpărături

Dacă unii sunt supărați pe noile măsuri, pe alții i-au luat prin surprindere. Cum a fost cazul vineri seară, într-un mall din Capitală, unde s-au format cozi considerabile la ieșire.

Și tot  vineri seară, localurile din centrul Bucureștiului au difuzat imnul la ora la care au intrat în vigoare restricțiile.

Citeste si: Prima vineri în care au intrat în vigoare noile restricții

Bucureștiul are astăzi, 3 aprilie, o rată

de incidență a COVID-19 de 7,01 la mia de locuitori, prin urmare se află în scenariul cu restricții valabile de vineri până duminică. Acest lucru înseamnă că terasele, mall-urile și magazinele au program doar până la ora 18:00 și că interdicția de circulație intră în vigoare de la ora 20:00 pentru cei fără un motiv întemeiat.

Partidul Social Democrat a depus la Curtea de Apel București o cerere de anulare împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00, argumentând, printre altele, că măsura nu are la bază analize știinţifice.

Citeste si: Țara europeană care va scăpa de carantină într-o lună

[ad_2]

Citește mai mult..