Lista zonelor cu risc epidemiologic, actualizată. Cei care sosesc în România din aceste țări stau în carantină

[ad_1]

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată vineri seara. Vezi mai jos țările care au fost incluse în ”zona galbenă„. Vizitarea lor impune carantină la întoarcere.


In articol:


Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată vineri seara de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Au fost incluse mai multe țări.

” Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 2 aprilie, Hotărârea numărul 21. Prin această Hotărâre a fost aprobată noua listă cu ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis, vineri seară, CNSU. 

Lista țărilor din ”zona galbenă”

Țările care se regăsesc pe noua listă: Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franţa, Macedonia de Nord, Suedia,
Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia şi Croatia.

Citeste si: Schimbare de ultima oră. Alte localități din jurul Capitalei, în carantină pentru 14 zile

Care sunt țările nou introduse

Nou introuse pe lista de vineri seara sunt Bermuda, Bosnia and Herzegovina, Turcia, Ucraina, Armenia, Croatia.

Carantina pentru persoanele care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar. Măsura se aplică și celor care prezintă un test PCR cu rezultat negativ.

Citeste si: Cum arată noul model de declarație pe proprie răspundere și adeverința pentru angajator după ora 20:00

Măsura nu se aplică pentru cei vaccinați cu ambele doze

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90

de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Citeste si: Italia- noi reguli până pe 6 aprilie 2021. Izolare obligatorie timp de cinci zile

[ad_2]

Citește mai mult..