O femeie de 54 de ani și doi adolescenți sunt cercetați pentru furtul a zeci de câini, în Marea Britanie

[ad_1]

O femeie de 54 de ani şi doi adolescenţi au fost arestaţi, iar 27 de câini au fost confiscaţi de poliţia britanică într-o anchetă vizând furtul unor animale de companie, scrie Agerpres. La începutul anului, autoritățile britanice avertizau cu privire la acest fenomen în creștere.

Poliţia comitatului Essex a precizat că 19 câini adulţi şi opt pui au fost confiscaţi pe 1 aprilie dintr-un imobil din Braintree Road, Dunmow.

În timp ce duceau la îndeplinire un mandat de percheziţie la adresa respectivă, forţele de ordine, cu sprijinul RSPCA, o asociaţie pentru protecţia animalelor, au descoperit câini din rase precum Cocker Spaniel, Terrier, Lurcher, un French bulldog şi un Rottweiler.

Cel mai probabil, puii găsiţi la faţa locului, care au între şase şi 10 săptămâni, s-au născut pe această proprietate. Poliţia din Essex încearcă să identifice câinii şi să stabilească dacă au fost furaţi, iar în acest caz, să le identifice stăpânii.

Femeia şi adolescenţii, cu vârste între 14 şi 16 ani, au fost arestaţi sub suspiciunea de furt şi cruzime contra animalelor. Între timp, au fost eliberaţi, dar sunt cercetaţi în continuare.

„Înţelegem suferinţa pe care o poate provoca pierderea unui animal mult iubit şi tratăm raportarea furturilor cu cea mai mare seriozitate. Am desfăşurat anchete ample vizând rapoarte recente de furt, iar acest mandat este una dintre acţiuni”, a spus Glenn Braden, din partea Uttlesford Community Policing Team.

„Depunem eforturi pentru a identifica câinii pe care i-am găsit la această adresă, iar dacă sunt furaţi, să le identificăm stăpânii ca să-i putem returna. Dacă deţineţi orice informaţie despre furtul vreunui câine, atunci vă rugăm să ne contactaţi”, a mai spus acesta.

„Este mai profitabil să fii hoţ de câini decât traficant de droguri”

Furtul de câini a devenit un fenomen în Marea Britanie, odată cu izbucnirea pandemiei, britanicii încercând să depăşească singurătatea şi angoasa provocate de lockdown-urile dure şi lungi care s-au succedat în ţară, achiziţionându-şi un prieten patruped. Astfel, preţurile au crescut, atrăgând lăcomia unora.

Potrivit cifrelor de pe site-ul de anunţuri Pets4Homes, preţul mediu cerut din martie până în septembrie 2020 pentru un câine a fost de 1.883 lire sterline (2.140 euro), comparativ cu 888 lire sterline (aproximativ 1.000 euro), în aceeaşi perioadă a anului precedent. Mai mult, preţul unui pui din rase foarte solicitate, cum ar fi Bulldog sau Cavoodle, poate ajunge la 4.000 de lire sterline (4.500 de euro).

Toată lumea pare să îşi dorească un câine. Drept dovadă, secţiunea de „animale de companie” de pe site-ul al RSCPA, asociaţie britanică pentru protecţia animalelor, a adunat 40 de milioane de vizualizări între sfârşitul lunii martie şi sfârşitul lunii decembrie, faţă de doar 27 de milioane de vizualizări în aceeaşi perioadă în 2019.

„Pentru că a existat o cerere atât de mare, în special pentru pui, am văzut oameni care încercau să răspundă acestei cereri acţionând ilegal”, a declarat Sam Gaines, unul dintre responsabilii RSPCA.

„Spre exemplu, am constatat o creştere a numărului de pui proveniţi din străinătate şi suntem extrem de îngrijoraţi cu privire la modul în care puii sunt crescuţi în afara Regatului Unit şi la călătoriile extrem de lungi pe care trebuie să le îndure pentru a ajunge în această ţară”, a povestit el, la începutul acestui an.

Dincolo de reţelele organizate, hoţii sunt interesaţi de câinii pe care îi pot fura cu uşurinţă.

„Este mai profitabil să fii hoţ de câini decât traficant de droguri în momentul de faţă în Marea Britanie. Dacă eşti prins furând un câine, poţi primi o amendă ridicolă, de 200-250 de lire sterline. Bandele de infractori sunt dispuse să-şi asume riscul pentru o astfel de sumă”, explică Wayne May, care colaborează cu poliţia britanică.

Editor : G.C.

[ad_2]

Citește mai mult..