Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră în criza fără precedent prin care trece România (VIDEO)

[ad_1]

România a înregistrat duminică două noi recorduri sumbre în criza generată de pandemia de coronavirus: numărul pacienților la ATI a urcat la 1456, iar numărul românilor internați în spitale cu forme ușoare și medii de COVID-19 a ajuns la 13.714. În acest context, aproape în fiecare zi au loc proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități în valul trei al pandemiei.


In articol:


Prim-ministrul Florin Cîţu susţine, luni, de la ora 12,00, o conferinţă de presă la Palatul Victoria, a transmis Executivul în cursul acestei dimineți.

Conferinţa de presă va fi transmisă live pe conturile Facebook şi YouTube ale Guvernului şi pe site-ul StirileKanald.ro, prin sistemul unic de distribuţie al Palatului Victoria.

Principalele declarații ale premierului pot fi urmărite aici, în timp real.

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 4 aprilie 2021: Numărul pacienţilor de la ATI a crescut

Mii de oameni au protestat în toată țara în ultima săptămână față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19[Sursa foto: Gov.ro]

Valul trei al pandemiei, mult mai dur decât primele două

Spitalele din România și mai ales secțiile ATI sunt sufocate de numărul mare de cazuri de COVID-19, iar formele grave sunt mai des întâlnite la populația tânără. 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a avut duminică o întâlnire cu directorii de spitale și a
vorbit despre numărul de copii infectați cu COVID care sunt internați în spitale. 

Citeste si: Prefectul Capitalei avertizează despre posibile noi restricții

Voiculescu a început prin a sublinia că România înregistrează duminică  două „recorduri” nedorite. El a arătat că numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spital şi numărul pacienţilor cu infecţia cu SARS-CoV-2 aflaţi în secţiile de terapie intensivă este foarte mare.

Situația este alarmantă în rândul copiilor. Sunt 167 de copii internaţi cu COVID-19 în România, iar 16 dintre aceștia sunt la terapie intensivă.

„Acest val trei nu ar trebui să-l judecăm doar prin prisma cifrelor, acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, acest val vine cu un număr de pacienţi care intră în secţii deja ocupate”, a declarat Vlad Voiculescu. 

Voiculescu spune că sunt familii întreg care ajung la spital. De asemenea, a scăzut vârsta pacienţilor cu forme grave.

Citeste si:  Bilanț coronavirus România- 4 aprilie 2021: Numărul pacienţilor de la ATI a crescut

„Vedem acum persoane sănătoase care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă forme grave ale bolii. Din totalul pacienţilor cu forme critice mai mult de o treime sunt pacienţi intubaţi, spre deosebire de începutul pandemiei când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă”, a mai afirmat ministrul.

Citeste si:  VIDEO- A murit Gabi Luncă, marea doamnă a muzicii lăutărești. Suferea de COVID-19

Protestele, mediul ideal pentru infectarea cu coronavirus

Zeci de mii de oameni au protestat în toată țara în ultima săptămână față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19. Revendicările au fost diferite, de la restricțiile de circulație, la redeschiderea sectorului HoReCa, dar și împotriva ”dictaturii medicale” și a purtării măștilor în aer liber.

Protestele sunt mediul ideal în care se poate transmite virusul, a explicat medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Motivul este unul simplu: nu se păstrează distanța, nu se poartă mască și se strigă. Astfel, prin particulele care ajung în aer se împrăștie cu o încărcătură virală extrem de mare.

[ad_2]

Citește mai mult..