Șoferul de camion implicat în accidentul feroviar din Taiwan, soldat cu 50 de morți și 200 de răniți și-a cerut scuze publice


Șoferul al cărui camion a ajuns pe calea ferată din Taiwan și a fost lovit de un tren, ducând la cel mai grav accident feroviar din istoria statului insular, a transmis un mesaj în care își cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat, informează The Guardian.

Bărbatul de 49 de ani, Lee Yi-hsiang, face parte dintr-o echipă care verifică calea ferată de pe coasta de est. Trenul în care se aflau aproape 500 de oameni a deraiat după ce a lovit un camion care ajunsese pe șine. Potrivit anchetatorilor, camionul fusese parcat pe un terasament, într-o zonă cu lucrări aflată lângă calea ferată, dar a alunecat și a ajuns pe șine.

„Sunt plin de remușcări și vreau să-mi exprim cele mai sincere regrete”, a spus Lee Yi-hsiang, după accidentul feroviar soldat cu 50 de morți. „Voi coopera cu anchetatorii și îmi voi asuma responsabilitatea care îmi va fi atribuită”.

Autoritățile au început să investigheze accidentul.

Sursa foto: Profimedia Images / AFP PHOTO / TAIWAN RED CROSS

498 de pasageri, dintre care peste 120 erau pe culoar

Accidentul feroviar a avut loc vineri dimineață. Cel puțin 50 de oameni, inclusiv mecanicul trenului, au murit, iar alte 200 de persoane au fost rănite, după ce trenul cu 498 de oameni la bord a deraiat într-un tunel. Dintre cei 498 de pasageri, peste 120 stăteau pe culoar.

Luni dimineață, echipele de salvare încă încercau să recupereze ultima victimă, care era blocată sub un vagon de 15 tone.

Mecanicul a avut 10 secunde la dispoziție

Anchetatorii care investighează cauzele accidentului încearcă acum să afle dacă la baza accidentului a stat o defecțiune mecanică a camionului sau dacă șoferul nu a acționat frâna de mână. Totodată, autoritățile au anunțat că nu se știe exact motivul pentru care angajații se aflau în zonă, deoarece în acea zi era o sărbătoare legală.

Lee Yi-hsiang a fost interogat peste weekend și a fost eliberat pe cauțiune, însă o instanță a răsturnat decizia și bărbatul a fost reținut din nou.

După declarațiile martorilor, anchetatorii sunt de părere că mecanicul trenului a văzut camionul aflat pe șine, însă nu a reușit să oprească trenul la timp.

„Se consideră că mecanicul ar fi avut la dispoziție doar 10 secunde pentru a reacționa și distanța disponibilă nu a fost suficientă pentru a opri trenul”, a spus Hong Young, președintele Consiliului pentru Siguranța Transporturilor din Taiwan.

Accidentul s-a produs vineri, la ora locală 9.28 dimineața. Vagonul din fața a lovit camionul, iar trenul avariat a intrat în tunelul Qingshui unde a sărit de pe șine, iar vagoanele au lovit pereții. Cele mai multe victime au fost în vagoanele din fața, iar pasagerii blocați au fost nevoiți să aștepte ore întregi pentru a fi eliberați. Cei care nu au fost răniți au spart geamurile și au urcat pe tren pentru a ieși din tunel.

Editor : V.M.



Citește mai mult..