Pelerinajele de la Mecca și Medina, doar pentru musulmanii vaccinați împotriva Covid-19

[ad_1]

Arabia Saudită primește anul acesta în pelerinaj la locurile sfinte de la Mecca și Medina doar musulmanii care s-au vaccinat împotriva Covid-19 sau care au trecut recent prin boală și s-au vindecat, transmite The Guardian.

Dacă anul trecut numărul persoanelor care au putut participa la pelerinajul de la Mecca a fost limitat la 10.000, față de 2,5 milioane înainte de pandemie, anul acesta autoritățile permit accesul mai multor pelerini, însă există reguli mai strice.

Astfel, doar trei categorii de persoane vor putea lua parte la rugăciuni în Marea Moschee din oraşul sfânt Mecca și în Moscheea Profetului din Medina. Este vorba despre persoanele care au fost deja imunizate împotriva Covid-19 cu ambele doze, despre cele care au primit prima doză în urmă cu cel puțin 14 zile, precum și despre cele care au trecut prin boală și care s-au vindecat recent.

Măsura va intra în vigoare odată cu începerea Ramadanului, însă nu a fost menționat și pentru cât timp.

Arabia Saudită a raportat, de la începutul pandemiei, peste 393.000 de cazuri de Covid-19 şi 6.700 de decese asociate.

Ministerul Sănătăţii a precizat că au fost administrate mai mult de 5 milioane de doze de vaccin în ţara cu o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..