Administrația Biden anunță că SUA nu va impune un „pașaport Covid” pentru cetățenii americani

[ad_1]

Administrația Biden nu va impune pașaport Covid pentru folosire în Statele Unite care să ateste vaccinarea sau nivelul de anticorpi, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, conform AFP, citat de Agerpres. Ea a spus, totuși, că sectorul privat „este liber să avanseze în această direcție”.

„Guvernul nu sprijină şi nu va sprijini un sistem care ar impune americanilor să aibă un certificat”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Casei Albe.

„Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările şi nicio obligaţie federală care să impună tuturor să obţină un certificat de vaccinare”, a adăugat Psaki la conferinţa de presă zilnică. Cel mai mare interes pentru această idee îl au companiile private, dornice să redeschidă locuri unde se adună „un număr mare de oameni”, cum ar fi stadioanele sau teatrele, a continuat purtătoarea de cuvânt.

Administraţia Biden va publica, însă, sfaturi cu „răspunsuri importante la întrebările pe care le au americanii, în special în ceea ce priveşte datele personale, securitatea sau discriminarea”.

„În ceea ce priveşte guvernul federal, interesul nostru este simplu, şi anume faptul că datele personale şi drepturile americanilor trebuie protejate şi, prin urmare, aceste sisteme să nu fie utilizate împotriva oamenilor într-un mod injust”, a mai declarat Jen Psaki.

Mai multe ţări au implementat sau intenţionează să introducă un paşaport de sănătate care să certifice că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului pentru a facilita reluarea evenimentelor cu public şi a călătoriilor. Ideea a stârnit însă critici şi îngrijorări puternice cu privire la posibile discriminări şi la protecţia datelor private.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..