EMA anunță oficial în această după-amiază dacă există sau nu o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile rare de tromboze



Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat o conferință de presă pentru astăzi, la ora 14:00 GMT (17:00 ora României,), pe subiectul potenţialei legături între vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania AstraZeneca şi formarea de cheaguri de sânge.

Această conferinţă de presă online se va concentra pe finalizarea analizării semnalului de alarmă care a fost tras în legătură cu acest vaccin în raport cu cazurile de tromboză, a precizat EMA într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Emer Cooke, directoarea EMA, va participa alături de alţi reprezentanţi ai agenţiei la această conferinţă de presă, după ce mai multe ţări europene au suspendat utilizarea vaccinului produs de compania anglo-suedeză din cauza semnalării unor cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate.

Anunțul vine după ce un oficial din cadrul agenției a spus că, în opinia sa, „există o legătură” între vaccin și cazurile rare de tromboze.

„În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”, a spus Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente.

După această declarație, EMA a precizat că se află în continuare în procedura de evaluare pentru a afla dacă vaccinul AstraZeneca împotriva noului coronavirus poate fi potenţial asociat cu cazurile rare de formare a cheagurilor sangvine, semnalate în mai multe ţări.

Editor : M.B.



Citește mai mult..