Nimeni nu-și dorește alte măsuri restrictive

[ad_1]

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, a declarat la Digi24 că atenția trebuie să se îndrepte spre campania de vaccinare și că nimeni nu își dorește alte măsuri restrictive, respingând astfel ideea susținută de secretarul de stat în MS Andreea Moldovan privind o eventuală carantină de două săptămâni. 

„Vreau să cred că reușim să găsim un echilibru și fără măsuri mai restrictive. Nu își dorește nimeni. Va fi o situație grea în săptămânile care urmează, ne dorim ca în vară să ajungem la echlibru, să facem niște pași de relaxare și spre ce ne dorim.

Toată Europa gândește cam la fel. Se dorește ca în vară să se revină economic, contează psihologia oamenilor, toate lucrurile astea sunt importante”, a afirmat Adrian Marinescu.

Medicul a subliniat că interesul trebuie să fie orientat spre campania de vaccinare, care trebuie să meargă repede, pentru a avea efecte, așa cum s-a întâmplat în Marea Britanie și Israel.

„Restul măsurilor reprezintă o sumă de factori care vin să ajute, nu înseamnă că rezolvă peste noapte problemele. Ele ajută până vom reuși să fim vaccinați la nivel național un procent cât mai mare. Câștigăm timp”, a adăugat Marinescu.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, la DigiFM.

Întrebată dacă regretă că nu a reușit să își convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională, Andreea Moldovan a răspuns că înțelege cât de grea este această decizie, în special pentru cetățeni, cărora le este frică de limitările impuse de o astfel de măsură.

 

Editor : G.M.

[ad_2]

Citește mai mult..