Prima vaccinare împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie din România

[ad_1]

Miercuri, 7 aprilie, a avut loc în România prima vaccinare împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie.


In articol:


Prima vaccinare împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie a avut loc în Timișoara, au transmis oficialii de la centrul de coordonare a vaccinării anti-coronavirus.

Sabina Macovei, în vârstă de 52 de ani, a fost prima persoană vaccinată în cabinetul unui medic de familie.

Ea s-a înscris la vaccinare pentru că vrea „să se termine pandemia și restricțiile iar copiii să se întoarcă la școală”. Și pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob.

Citeste si: Agenţia Europeană pentru Medicamente a găsit o posibilă legătură între vaccinul AstraZeneca și probleme rare de coagulare a sângelui

Cum te poți vaccina la medicul de familie 

De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste.

În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare.

Vaccinare la medicul de familie, în Timișoara[Sursa foto: RoVaccinare]

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore? Anunțul autorităților

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice

anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.
 
Proiectul pilot este realizat de Ministerul Sănătații în colaborare cu Asociația Timiș de Medicină de Familie, Primăria Municipiului Timișoara, cu susținerea DSP Timiș, a Colegiului Medicilor Timiș și CNCAV.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiţă, anunț despre rapelul cu AstraZeneca, după verdictul la nivel UE

[ad_2]

Citește mai mult..