În România va continua vaccinarea cu AstraZeneca

[ad_1]

România va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, potrivit unor surse Digi24.

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca va continua fără restricții, pentru toate categoriile de vârstă, potrivit acelorași surse.

Până acum, 400.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză din acest vaccin anti-Covid, iar săptămâna viitoare va începe rapelul.

La ora 16.00 vor avea loc declarații oficiale privind decizia luată de România privind campania de vaccinare cu produsul AstraZeneca.

Mai multe țări europene iau în calcul să folosească alt vaccin la rapel în cazul persoanelor care la prima doză au primit serul AstraZeneca, informează Reuters.

După anunțul de miercuri privind existența unei legături între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, miniștrii Sănătății din UE au avut o ședință în format online, în care nu au reușit să ia o decizie unitară în privința vaccinului AstraZeneca. 

În lipsa unei decizii unitare la nivel european, autoritățile sanitare din România – Ministerul Sănătății, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Agenția Națională a Medicamentului – s-au întrunit joi într-o ședință pentru o hotărâre privind serul AstraZeneca.

Citiți și: OMS: O legătură între vaccinul AstraZeneca şi formarea de cheaguri sangvine este plauzibilă, dar nu confirmată

Știre în curs de actualizare – 

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..