Țara în care pacienţii tineri internaţi la ATI sunt mai numeroşi decât cei varstnici



Schimbare radicală în raport cu primul val al pandemiei de coronavirus, în Chile: pacienţii cu vârste mai mici de 39 de ani internaţi în secţiile de terapie intensivă din Chile sunt mai numeroşi decât cei de peste 70 de ani, au anunţat joi autorităţile sanitare chiliene.


In articol:


În timp ce țările din America Latină au fost lente în desfășurarea campaniilor de vaccinare, strategia de lansare a Chile s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune din lume.

Cu toate acestea, în Chile, spre surprinderea tuturor, există mai multe infecții zilnice cu coronavirus decât oricând, informează presa internatională.

Citeste si: Medicul Beatrice Mahler, avertisment cumplit despre valul 3 al pandemiei

Chile, un model de succes în vaccinarea anti-COVID

Chile a fost prima națiune latino-americană care și-a început programul de vaccinare. Livrând în jur de 225.000 de doze pe zi, țara a furnizat vaccinuri pentru mai mult de 7 milioane de oameni din 24 decembrie, potrivit agenției Anadolu.

Națiunea se numără printre liderii mondiali în vaccinare, fiind depășită doar de Israel și Emiratele Arabe Unite.

Chile se confruntă cu cel mai grav moment al pandemiei, cu peste 8.000 de infecții zilnice în ultimele zile și ocuparea patului de terapie intensivă la 95%.

Națiunea sud-americană are una dintre cele mai mari rate de infecție per capita COVID-19 din lume. Până în prezent, a înregistrat mai mult de un milion de cazuri și aproape 24.000 de decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins din SUA.

În mod surprinzător, cazurile sunt în creștere, în ciuda faptului că țara are una dintre cele mai reușite campanii de imunizare.

Grupul celor mai tineri, aglomerație la ATI

„Constatăm o scădere constantă a pacienţilor internaţi cu vârste de peste 70 de ani, o stabilizare a numărului pacienţilor între 60 şi 70 de ani şi o creştere susţinută şi îngrijorătoare a grupului cu vârste sub 59 de ani”, a declarat joi Secretarul de Stat pentru Sănătate Alfredo Dougnac.

El a adăugat că, de acum, „grupul celor mai tineri de 39 de ani l-a depăşit pe cel al pacienţilor de peste 70 de ani”.



Citește mai mult..