„Este singura companie care a depus dosar la licitaţie”

[ad_1]

Moldova va cumpăra 400.000 de doze de Sinovac, vaccin chinezesc împotriva coronavirusului, a declarat vineri ministerul sănătății într-un comunicat citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Moldova și Ucraina vecină, două dintre cele mai sărace țări ale Europei, au rămas în urma restului continentului în lupta pentru vaccinuri.

Ministerul Sănătăţii este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul SINOVAC, pentru contractarea unui lot de 400.000 doze. „Este singura companie care a depus dosarul la licitaţia declarată de MSMPS (Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale). Ministerul continuă negocierile directe şi cu alţi producători ca să reuşim să aducem cât mai curând posibil şi alte vaccinuri în Republica Moldova”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Citiți și:
Situație îngrijorătoare în Republica Moldova. Creşte numărul copiilor infectaţi cu COVID-19

COVID-19 a ucis 5.307 de persoane în Moldova, o țară de 3,5 milioane de locuitori care a declarat săptămâna trecută stare de urgență pentru a acorda guvernului mai multe puteri pentru combaterea pandemiei.

Moldova și-a lansat campania de vaccinare după ce a primit doze de vaccin AstraZeneca din România, ca ajutor umanitar, la sfârșitul lunii februarie.

Țara a devenit apoi prima din Europa care a primit doze din schema globală COVAX pentru țări sărace, luna trecută.

În mod separat, Rusia a promis că va trimite 182.000 de doze din vaccinul său Sputnik V ca ajutor umanitar, inclusiv 60.000 de doze către regiunea transnistreană separatistă.

România a trimis la Chișinău două tranșe de vaccinuri

Un al doilea transport de vaccinuri anti-COVID a ajuns la finalul lunii martie în Republica Moldova. Este vorba despre o tranşă de 50.400 de noi doze care se adaugă celor 21.600 livrate deja la sfârşitul lunii februarie.

România a livrat până acum Republicii Moldova un număr total de 72.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Florin Cîțu a declarat recent că în perioada următoare România va trimite şi alte tranşe de vaccin pentru Republica Moldova pentru a ajunge la numărul de 200.000 de doze promise.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..