VIDEO | Uluitor: Bolnavi evacuaţi în creierul nopţii

[ad_1]

Scene halucinante și revoltătoare deopotrivă s-au derulat în toiul nopții la spitalul de ortopedie Foișor din Capitală. Peste o sută de pacienți, unii cu afecțiuni grave, alții abia operați, au fost evacuați de urgență după ce autoritățile au decis să facă loc aici bolnavilor de covid. În fața spitalului s-a pornit o revoltă uriașă, astfel că au fost chemați jandarmii să păzească ambulanțele pentru ca pacienții să fie în siguranță. Atenție, sunt imagini care vă pot afecta emoțional!


In articol:


Sunt imaginile care, în creierul nopții, au șocat România. Peste o sută de pacienți din spitalul de ortopedie Foișor, mulți abia operați și în stare delicată, erau scoți pe targă în mijlocul străzii.

Doar 13 bolnavi au fost cei transferați către alte spitale.

Fuseseră scoți de la terapie intensivă și erau terifiați de spaimă.

Cei mai mulți, însă, au fost trimiși acasă, unii cu ambulanțele, după alții au venit aparținătorii cu mașinile personale, iar revoltătoarea operațiune s-a întins până târziu, după miezul nopții.

Citeste si: Spitalul Foişor din Bucureşti, evacuare cu probleme

Mai grav e că 19 dintre pacienți fuseseră operați cu doar 24 de ore înainte de operațiunea de evacuare, susține președintele Sanitas.

Nici bolnavii și nici aparținătorii nu au habar ce li se întâmplă. Sunt bulversați după ce au fost luați ca din oală.

O altă bolnavă imobilizată la pat este urcată la 1 noaptea în ambulanța care urma să o transporte acasă, la Galați.

Nici cadrele medicale nu păreau să știe pe ce lume trăiesc.

Proteste în faţa Spitalului Foişor

La un moment dat, spiritele s-au încins. În fața spitalului se adunaseră mai mulți protestatari care condamnă acțiunile autorităților. Au fost trimiși și jandarmii să păzească unitatea medicală și atunci s-a pornit un conflict. Martor la tot episodul halucinant a fost secretarul de stat Raed Arafat, cel care a semnat ordinul de evacuare. Spre miezul nopții, când a văzut cât circ a fost provocat, a ținut să facă și el câteva precizări.

Ordinul de evacuare a spitalului de Ortopedie Foișor se pare că a fost semnat de Raed Arafat și avizat de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Pentru orele târzii la care s-a făcut operațiunea, acesta din urmă dă vina pe conducerea unității medicale, care ar fi refuzat inițial să transforme spitalul într-unul covid, iar mai apoi ar fi întâziat cu documentația necesară transferurilor sau externărilor…

La fel de mult haos a fost presărat în fața spitalului și în această după amiază când au început să fie aduși primii pacienți infectați cu covid.

Parcarea spitalui, unde ar putea intra ambulanțele este în șantier, astfel că șoferii de pe autospecialele Smurd s-au chinuit să intre pe poarta principală!

Bolnavi evacuaţi în creierul nopţii[Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu]

Citeste si: Bilanţ coronavirus 10 aprilie 2021: România depăşeste 1 milion de infectări

Colegiul Medicilor din București a transmis că scenele de la spitalul Foișor sunt o pată neagră pe obrazul sistemului de sănătate, care nu fac altceva decât să slăbească și mai tare încrederea oamenilor.

Între timp, mai multe voci cer demisia celor responsabili de tot haosul, iar primii arătați cu degetul sunt Raed Arafat și Vlad Voiculescu!

Poate că nu s-ar fi ajuns aici, spune Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață, dacă autoritățile ar fi gândit o strategie de la bun început.

„Am avut fonduri europene cu care puteam construi spitale modullare și nimeni nu a făcut nimic, am sperat că nu mai vine valul trei, epntru că așa sperăm noi mereu că nu o să ne lovească pe noi valul trei, valul patru și mă tem că o să mai vină încă un val și o să fim la fel de nepregătiți”, a afirmat Oana Gheorghiu

Citeste si: Veste bună pentru români! Când ajung în ţară primele doze de vaccin Johnson&Johnson?

Revoltător e că spitalele modulare construite deja, zac nefolosite. De pildă, secţia externă a Spitalului Victor Babeş, cea din Pipera, este goală. Acolo sunt 100 de paturi, însă medicii spun că nu există şi o instalaţie de oxigen.

Iar spitalul din Leţcani care are tot 100 de paturi, dintre care 40 sunt de Terapie Intensivă, are o problemă cu instalaţia electrică. Autorităţile spun că s-ar putea rezolva săptămâna viitoare.

 

[ad_2]

Citește mai mult..