Alexandru Rafila: „Restricţiile nu sunt productive pentru că lumea le va ocoli”

[ad_1]

Alexandru Rafila, deputat PSD, spune că restricţiile nu sunt productive întrucât lumea le va ocoli şi că toate evidenţele indică o înrăutăţire a indicatorilor legat de evoluţia pandemiei, mai puţin numărul de cazuri noi.


In articol:


Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, afirmă că toate evidenţele merg spre o înrăutăţire a indicatorilor care se referă la evoluţia pandemiei.


„Toate evidenţele merg spre o înrăutăţire a indicatorilor legat de evoluţia pandemiei în România”

„Toate evidenţele merg spre o înrăutăţire a indicatorilor legat de evoluţia pandemiei în România, mai puţin numărul de cazuri noi care merge pe un tren descendent. M-am uitat pe raportări, erau scăderi pe toată linia în ceea ce priveşte incidenţa cumulată. În continuare testarea rămâne un punct vulnerabil şi dacă până spre toamnă aveam o speranţă că lucrurile intră într-o oarecare cadenţă şi chestiunea cu testarea devine abordată şi profesionist şi echilibrat la nivel naţional pentru că problema
în mod evident a fost legată de judeţele care nu testau sau testau extrem de puţin discordant faţă de judeţele alăturate”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi 24.

Conform acestuia, din noiembrie lucrurile s-au cam stricat pentru că „am intrat într-o logică politică şi atunci s-a cam pierdut direcţia”.

Citeste si: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus

Alexandrul Rafila mai spune că restricţiile nu sunt productive deoarece lumea le va ocoli.

„Restricţiile, mai ales în această perioadă când încrederea în autorităţi nu cred că este la procente foarte înalte, cred că restricţiile nu sunt productive pentru că lumea va ocoli restricţiile, adică dacă oamenii sunt de vină în ghilimele că se testează acasă şi nu spun acest lucru, nu declară acest lucru, cred că o să existe şi un resentiment în ceea ce priveşte răspunsul oamenilor la anumite măsuri”, a mai transmis medicul.

„Noi am asistat la o perioadă de bâlbe”

Potrivit deputatului PSD, în ultima perioadă s-au făcut multe de bâlbe şi declaraţii contradictorii.

Citeste si: Bilanţ coronavirus 11 aprile 2021: Record de pacienţi la terapie intensivă

„Noi am asistat la o perioadă de bâlbe, de declaraţii contradictorii, nu stau să comentez, dar nu se poate să introduci această măsură a reducerii programului în magazine.

După cinci zile vine domnul prim ministru că deja a scăzut incidenţa bolii după trei zile de aplicare a acestei măsuri şi ne anunţă că urmează ca măsura să fie ridicată înainte de Paşte pentru că atunci probabil circulaţia virusului nu este influenţată de această măsură. Sunt chestiuni care nu au fir logic”, a mai spus acesta.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ important privind Spitalul Foişor


[ad_2]

Citește mai mult..