Fiecare pacient are legatura cu Ministerul Sănătății

[ad_1]

Vlad Voiculescu a organizat o conferință de presă pentru a explica faptul că nu a avut nicio vină în scandalul evacuării Spitalului Foișor. El a spus că unitatea medicală este în subordinea Primăriei Capitalei, iar managerul a fost numit de Gabriela Firea. În replică, premierul Cîțu a spus că fiecare pacient din Romania are legătura cu Ministerul Sănătății.

Despre includerea Spitalului Foișor în circuitul COVID-19, discuțiile nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de un an de zile. Ministerul Sănătății a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID, pentru că de acele locuri depindea și depind în continuare viața unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților și acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite au venit ultimele și cu întârziere”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Spitalul Foișor nu este sub autoritatea MS, ci a Primăriei Capitalei. Mai pe scurt și mai pe româmește, MS nu poate decide peste un managfer de spital aflat în subordinea unei primării, chiar dacă vorbim despre o situație de criză. Lucrurile pot fi blocate, fie din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află”, a spus ministrul Sănătății.

În replică, Florin Cîțu a spus că „fiecare pacient din România are legătura cu Ministerul Sănătății”.

Citiți și:
Cîțu, despre cine ar trebui să demisioneze după evacuarea de la Foișor: „E vorba de onoare, să vedem cine mai are onoare în România”

Pacienții externați de la Spitalul Foișor din Capitală, direcționați către spitalul SRI „Agripa Ionescu”

Vlad Voiculescu: De mâine, pacienții care au nevoie de operații, sau pot fi primiți pentru tratament, controale, pot merge la Spitalul Agripa Ionescu, sau la alte spitale din țară, cu care Ministerul Sănătății a luat legătura.

Toți pacienții care au fost externați de la Foișor, și care sunt acum acasă, dar ar putea să aibă nevoie de o reprogramare, respectiv de tratament sau controale, vor fi contactați în următoarele 24 de ore.

Toți pacienții care au fost evacuați au avut de ales între a merge la un alt spital, sau a merge acasă. Toți cei care au fost externați au avut de ales dacă merg acasă cu o ambulanță, sau vor fi preluați de către familie.

Cei care au nevoie să fie văzuți de medicul care i-a operat, o vor putea face printr-o colaborare între echipa spitalului Foișor și echipa Spitalului Agripa Ionescu.

Știre în curs de actualizare.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..