Italia revine la normalitate. În ce regiuni se vor relaxa restricţiile?

[ad_1]

Italia începe procesul de relaxare a restricţiilor. Ministerul italian al Sănătății a decis să renunţe la o serie de măsuri de prevenire a coronavirusului.


In articol:


Chiar dacă numărul zilnic a deceselor cauzate de COVID-19 rămâne peste nivelul de 400, restricțiile din Italia vor fi relaxate de luni în șase regiuni.

În ultimele cinci zile, numărul de noi infectări cu coronavirus s-a redus cu 30%, comparativ cu aceeași perioadă a săptămânii trecute, conform Mediafax.

Italia a implementat un sistem cu patru scenarii, codificat prin culori, pentru a determina restricțiile din cele 20 de regiuni ale ţării.

Aşadar, o mare parte din nordul Italiei, zona cea mai afectată de epidemie, va ieși din zona roșie și va intra în cea portocalie. Acest lucru restricțiile devin mai puțin severe. Însă, insula Sardinia este singura zonă care urmează să treacă de la scenariul portocaliu la roșu.

Citeste si: Anunţ şoc în Germania: Merkel vrea să preia controlul!

Doar patru regiuni din Italia mai rămân în zona roşie

De luni, 12 aprilie 2021, Italia devine portocalie. Doar patru regiuni se vor afla în zona roșie, inclusiv Sardinia.

„Restricțiile și zonele roșii aduc primele rezultate, dar contextul este încă foarte complicat și trebuie să fim foarte precauți”, a spus ministrul sănătății, Roberto Speranza.

Calabria, Lombardia, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Piemont și Toscana se alătură regiunilor din zona portocalie: Abruzzo, Basilicata, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Sicilia, Umbria, Veneto, provincia Bolzano și Trento.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2?! Anunțul autorităților

Magazinele se vor redeschide în aceste zone. În plus, este permisă vizitarea unui prieten o dată pe zi.

Însă, 11,4 milioane de italieni rămân în zona roșie.

Este vorba de cei care locuiesc în Campania, Puglia, Valle d’Aosta și Sardinia.

Cazuri coronavirus Italia

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului examinează cazurile de formare a unor cheaguri de sânge după vaccinarea cu serul Johnson&Johnson

În Italia, vineri s-au înregistrat 18.938 de noi cazuri de coronavirus față de 17.221 joi, respectiv 718 decese față de 487 în urmă cu o zi.

[ad_2]

Citește mai mult..