Un incident a avut loc la una dintre uzinele de îmbogățire a uraniului din Iran

[ad_1]

Un incident a avut loc, duminică dimineață, la o uzină de îmbogățire a uraniului din Iran, la puțin timp după ce regimul de la Teheran s-a lăudat cu dezvoltarea unor noi cascade de centrifuge pentru un proces mai rapid de îmbogățire. Autoritățile iraniene au precizat rapid că nu au fost înregistrate victime și nici poluare ca urmare a acestui incident.

S-a produs „un accident la o parte a reţelei electrice la instalaţia de îmbogăţire de la Chahid-Ahmadi-Rochan”, complexul nuclear de la Natanz, unde autorităţile iraniene au lansat anterior noi cascade de centrifuge, a anunţat Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizației Iraniene a Energiei Atomice, conform Agerpres. Cascadele de centrifuge sunt interzise ca urmare a acordului nuclear din 2015, pe care diplomați din țările participante încearcă să îl salveze, la Viena.

Nu s-a înregistrat „niciun rănit şi niciun fel de poluare”, „cauzele accidentului fac obiectul unei anchete şi informaţii mai detaliate vor fi comunicate ulterior”, a adăugat Fars, citându-l pe oficialul iranian.

La începutul lunii iulie, o uzină de asamblare a centrifugelor modernizate a fost grav avariată de o explozie. Autorităţile au concluzionat că a fost vorba despre un „sabotaj cu origine teroristă”, însă nu au prezentat deocamdată rezultatele anchetei.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..