VIDEO | Pateul vegetal, cocktail cu E-uri

[ad_1]

Produsele vegetale sunt printre preferatele românilor în această perioadă de post, însă puțini știu ce conțin de fapt aceste produse și cât de năsănătoase pot fi. Sunt îmbogățite cu foarte mulți coloranți și aditivi care, consumați frecvent, pot duce la afecțiuni grave.


In articol:


Deși pare un produs banal, pateul vegetal are în componența sa un adevărat cocktail de E-uri. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care cumpără și mai mult decât atât, uită un lucru esențial, să citească eticheta.

Această doamnă este doar un caz particular, printre mii de persoane care cumpără produse alimentare despre a căror compoziție nu cunosc mai nimic.

În plus, cuvintele femeii nu fac altceva decât să scoată la iveală un alt adevăr, faptul că majoritatea produselor pe care le consumăm conțin aditivi alimentari!

Citeste si: VIDEO- Halvaua și laptele de soia pot fi adevărate bombe pentru corp

Avertismentul specialiştilor în nutriţie

Cu toate acestea specialiștii ne atrag atenția că astfel de produse ne pot păcăli ușor, cu ajutorul gustului.

„Când discutăm de pateul vegetal s-ar putea să avem surpriza să cumpărăm conserve cu e-uri, cu aditivi cu coloranti cu multa sare si mai ales cu mult zahar”, spune Sorin Mierlea, preşedintele Info-Consumatori.

Ar fi bine sa citim eticheta sa ne uitam tot ce înseamnă zona de ingrediente, tot ce inseamna partea de informatii calorice, pentru ca s-ar putea ca dintr-un singur pateu sa consumam mai mult de jumatate din cantitatea zilnica pe care ar trebui s-o consumam.

Citeste si: De ce se ține post miercurea și vinerea. Ce se întâmplă în corpul tău când ții post?

La pol opus se situează ce care nici măcar nu vor să audă de aceste produse, și asta pentru că știu cât de periculoase pot fi.

„Acești inamici ascunși sunt acești aditivi și coloranți alimentari care sunt nevrotoxici, cardiotoxici, hepatotoxici, și iată dacă omul are și o problemă de sănătate, prin ingestia pe imp îndelungat și în cantități destul de mari ale acestor pateuri vegetale, da, pot

apărea probleme”, spune Oana Dumitrache, nutriţionist.

Citeste si: VIDEO- Clienții online caută mai ales produsele vegane și vegetariene

Specialiștii susțin că o singură felie de pâine cu pate vegetal poate conține de la 3 până la 12 E-uri. În plus, dacă luăm în calcul că în farfurie vom adăuga și alte produse alimentare, ajungem să consumăm la o singură masă câteva zeci de aditivi alimentari.

Singurul pate vegetal sănătos este cel produs în casă din legume pasate în blebder, cum ar fi cel din măsline și ardei sau ciuperci și usturoi.

 

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..