Criză de medici în plină pandemie COVID-19. Ce au transmis autoritățile

[ad_1]

Autoritățile din Prahova au transmis că este criză de medici. Un centru de vaccinare dintr-o comună cu populaţie numeroasă nu deschide din cauza lipsei personalului.


In articol:


Un spațiu de vaccinare programat să se deschidă în localitatea prahoveană Ciorani nu s-a mai deschis. Acolo erau înscrise peste 700 de persoane. Lipsa personalului calificat care putea să asigure o bună funcționare a centrului a amânat deschiderea. Prefectura Prahova face apel la medici să se alăture campaniei de vaccinare, precizând că aceştia pot câştiga 15.000

de lei lunar.

„Instituţia Prefectului judeţului Prahova face, din nou, un apel către medici pentru a se alătura acestei campanii de vaccinare, având posibilitatea de a câştiga venituri suplimentare care pot ajunge până la 15.000 lei/lunar. Aproape 700 de persoane deja înscrise pentru vaccinarea anti COVID-19 pe lista centrului de la Ciorani, precum şi populaţia din unităţile administrativ-teritoriale învecinate sunt, momentan, în imposibilitatea de a se imuniza.
Deşi autorităţile judeţene şi locale au făcut toate demersurile premergătoare deschiderii centrului de aici, lipsa medicilor specialişti împiedică operaţionalizarea acestuia”,
informează, luni, Prefectura Prahova.

Citeste si: VIDEO- O tânără mămică a murit după naștere, infectată cu coronavirus

Mesaj pentru cadrele medicale interesate

Medicii interesați pot suna la numărul de telefon 0753.930.252. Contactul este pus la dispoziţie de Prefectura Prahova pentru a sprijini autorităţile locale.

Comuna Ciorani este situată la aproximativ 40 de kilometri de Ploieşti şi are o populaţie numeroasă.

Citeste si: Spitalul Foişor din Bucureşti, evacuare cu probleme

Lipsă cadrele medicale în Prahova.[Sursa foto: PixaBay]

În județ, săptămâna aceasta, 13 noi fluxuri de vaccinare pentru etapa a treia de imunizare împotriva noului coronavirus pot fi operaționale.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultim moment: peste câte zile scade presiunea la ATI

Conform specialiștilor, primele trei noi fluxuri au fost operaţionalizate luni, 12 aprilie, în centrele din Floreşti,

Valea Călugărească şi Păuleşti. Acolo este administrat vaccinul AstraZeneca Oxford.

Pe 13 aprilie 2021 se vor deschide zece noi fluxuri pentru vaccinul Pfizer în centre din Ploieşti, Câmpina, Urlaţi, Brazi, Filipeştii de Pădure, Brebu, Breaza, Berceni şi Măneciu.

Citeste si: Când pot face rapelul persoanele care se infectează cu coronavirus între cele două doze? Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul

[ad_2]

Citește mai mult..