Ministerul Educaţiei propune extinderea anului şcolar: Elevii vor avea vacanţe mai dese şi mai scurte

[ad_1]

Ministerul Educaţiei va propune ca, începând din septembrie 2022, anul şcolar să fie extins şi să se revină la structura cu trimestre, a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu.


In articol:


Sorin Cîmpeanu a declarat structura anului şcolar ar putea fi modificată structura anului şcolar. Astfel, s-ar putea reveni la trimestre în loc de semestre. Ministrul Educaţiei precizează că va exista o discuţie amplă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale elevilor.

Elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii. Sorin Cîmpeanu mai spune că, îndiferent de variata pe care se va merge, va propune extinderea anului şcolar, începând cu septembrie 2022.

„Pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar”

„Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate.
Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură. Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică duminică la Digi 24.

Citeste si: Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate

Conform acestuia, Ministerul Educaţiei susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar.

„Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Elevii protestează și solicită Guvernului să modifice data începerii școlii

Se propune revenirea la trimestre, în loc de semestre

În ceea ce priveşte revenirea la trei trimestre în anul şcolar, ministrul Educaţiei a declarat: „Poate fi o variantă de luat în calcul. Sunt argumente pro şi argumente contra. Este nevoie de consultare publică”.

Asociaţiile din domeniul educaţiei au solicitat liderilor politici o soluţie pentru garantarea unui număr minim de zile de şcoală într-un an calendaristic, respectiv măsuri concrete pentru ca ţara noastră să nu mai aibă cel mai comprimat an şcolar din Uniunea Europeană

Citeste
si:
Cărți de citit pentru copii în vacanță. Recomandări de lectură pentru școlari și liceeni

Societatea civilă propun ca anul şcolar să aibă un număr mediu de zile echivalent cu cel din primele 10% ţări în topul testărilor PISA. De asemenea, se propune începerea cursurilor la 1 septembrie 2021 în următorul an şcolar şi vacanţe mai scurte.

[ad_2]

Citește mai mult..