Noaptea de Înviere 2021. Regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii care merg la slujbele de Paște



Noaptea de Înviere 2021. Regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii care merg la slujbele de Paște au fost anunțate de autorități după prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.


In articol:


Noaptea de Înviere 2021. Guvernul a prelungit starea de alertă 


Guvernul României a adoptat azi  HOTĂRÂREA privind prelungirea stării de alertă  pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19. 

Din fericire, Executivul a admis o serie de concesii cu privire la slujbele de Paște. Astfel, în decizia Guvernului, în noaptea de Paște, toate localităţile vor putea să permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la
slujbele religioase
.  

Citeste si: Intrarea Domnului in Ierusalim. Ce semnificație are sărbătoarea floriilor

De asemenea, în Vinerea Mare (30 aprilie), magazinele sunt deschise până la ora 20 și nu 18, așa cum se întâmplă în județele din zona roșie, unde se aplică restricțiile. 

Noaptea de Înviere 2021. Regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii care merg la slujbele de Paște

Chiar dacă este permisă circulația în timpul nopții de Înviere, măsurile de siguranță sanitară rămân în vigoare.

Toți credincioșii care merg să ia lumină trebuie să poarte mască și trebuie să evite aglomerația. Reprezentanții Bisericii spun că sunt pregătiți să îi primească pe credincioși în siguranță la slujbee de Înviere.

„Slujba de Înviere la Biserica Ortodoxă începe obligatoriu afară. După vreo 40 de minute ar fi partea a doua a slujbei, care se desfășoară în interior, cu respectarea distanței între participanți, iar cei care nu vor încăpea în interior, pentru că

sunt și biserici mici, vor participa la restul slujbei tot afară”, spune Ionuț Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

Citeste si: Câte persoane vaccinate cu ambele doze s-au infectat cu virusul COVID-19

Condiții de venire în țară pentru românii din străinătate

Românii plecați în străinătate care vor să revină în România pentru a sărbători Paștele acasă, cu familia, trebuie să ia în cacul anumite restricții suplimentare.

Toți cei care vin dintr-o țară aflată pe lista galbenă de risc epidemiologic, actualizată săptămânal de autoritățile de la București, vor fi carantinați timp de 14 zile.

De asemenea, cei care nu vor avea, la intrarea în România, un test PCR cu rezultat negativ vor intra în carantină timp de 14 zile. Românii vor rămâne izolați la domiciliu sau la o altă adresă declarată.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță anunță o schimbare în ritmul de vaccinare din România

Pentru cei care și-au făcut vaccinul, iar de

la rapel a trecut minim 10 zile, nu va exista nicio restricție. Aceștia vor fi nevoiți doar să respecte toate măsurile menite să împiedice răspândirea virusului COVID-19, care au fost impuse de autoritățile române.



Citește mai mult..