Am încredere în Voiculescu, dar în momente critice trebuie să comunice cu mai multă empatie

[ad_1]

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți că presiunea pe sistemul de sănătate este din ce în ce mai mare și că lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani a dus la unele improvizații. Din acest motiv este nevoie de investiții masive în Sănătate. Vicepremierul a comentat și recentele tensiuni din Coaliție cu privire la activitatea ministrului Sănătății. „Nu se pune problema să facem acum schimbări”, a spus Kelemen.

Nu este o perioadă fericită. Trecem cu toții prin aceasstă pandemie. Presiunea este din ce în ce mai mare și de un an de zile cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate cu toate presiunile existente. Da, sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani. Pe o infrastructură precară nu ai cum să faci minuni în 3 luni. Ne preocupă o investiție masivă în sistemul de sănătate”, a declarat vicepremierul.

Acesta a precizat că tragedia de la Victor Babeș „este o chestiune tehnică”, care nu trebuie politizată. În schimb, Kelemen Hunor a spus despre gestionarea sistemului de sănătate că „este o altă problemă”.

Tragedia de la ATI, o chestiune tehnică. Nu vreau să politizăm o problmeă tehnică. Îmi pare rău. Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri în coaliție. Ar trebui acțiune mai bine pregătită și dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, să pregătești 5 zile, asta în legătură cu Spitalul Foișor. Preocuparea cea mai importantă este să salvăm vieți”, spune vicepremierul.

Responsabilitatea menținerii lui Vlad Voiculescu este asumată de USR, mai transmite Kelemen, care îi cere lui Voiculescu mai multă „empatie” în comunicare.

„Responsabilitatea este asumată de colegii din USR. Cu toate că avem cu toții o părere, nu comentăm public mai mult decât este necesar. Sperăm să trecem cu responsabilitate prin acest moment. Nu se pune problema să facem acum schimbări. Când și dacă se face o schimbare va fi anunțată de prim-ministru. Criticile din PNL spre USR, nu comentez. Am încredere în Vlad Voiculescu. Am încredere că este în stare să gestioneze sistemul de Sănătate. În momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie. Și deciziile trebuie să fie de o rapiditate ieșită din comun”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Citește și Surse: După ce au rezolvat „problema Voiculescu” în Coaliție, USR PLUS se teme că moțiunea PSD împotriva ministrului ar putea trece

Editor : R.K.

[ad_2]

Citește mai mult..