Angela Merkel, mutare în forță. Germania trece la măsuri dure anti-COVID

[ad_1]

Cabinetul Angelei Merkel a convenit asupra unei noi legi care conferă puterii guvernului federal să impună reguli de tip lockdown în toată Germania, în timp ce țara se luptă cu un al treilea val de Covid-19.


In articol:


Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, prin măsuri care pot avea întâietate în faţa celor adoptate la nivelul landurilor.

Noua lege înseamnă că măsurile de blocare vor fi impuse automat în zonele în care cazurile COVID cresc, ocolind autoritatea liderilor regionali care se opuneau restricțiile, informează Daily Mail.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 13 aprilie 2021. 1.530 de persoane la ATI

Noi restricții dure în Germania

De exemplu, dacă o zonă din Germania înregistrează mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de persoane timp de trei zile consecutive, atunci va intra în vigoare o carantină de noapte, valabilă de la 21:00 până la 5:00.

Dacă rata cazurilor depășește 200 la 100.000
de oameni, atunci școlile vor trebui să se închidă în decurs de o săptămână, a mai informat presa germană.

Anterior, Angela Merkel avea puterea de a activa o „frână de urgență” națională care îi obliga pe toți liderii regionali să discute restricțiile- dar toate măsurile trebuiau convenite cu aceștia și rămânea la latitudinea lor modul în care urmau să fie puse în aplicare regulile.

Citeste si: Raed Arafat, veste cumplită despre criza de la ATI din București

Angela Merkel: Valul al treilea, probabil cel mai dur

„Acest al treilea val este probabil cel mai dur pentru noi”, a spus Merkel în timp ce deschidea târgul Hannover Messe luni, a raportat presa internațională.

Cancelarul a declarat că vaccinările sunt „cea mai importantă armă” la dispoziția Germaniei împotriva pandemiei. Merkel a subliniat, totuși, că o vaccinare rapidă a populației nu este „o garanție” că alte mutații ale virusului nu se vor răspândi pe tot globul, subminând potențial efectul vaccinurilor.

[ad_2]

Citește mai mult..