Cine este Adrian Ursea, antrenorul lui OGC Nice, echipa momentului în Ligue 1

[ad_1]

Echipa momentului din Ligue 1 este antrenată de un român. Află cine este tehnicianul echipei OGC Nice, pe nume Adrian Ursea.


In articol:


Unde s-a născut Adrian Ursea

Adrian Ursea s-a născut pe data de 14 septembrie 1967 în județul Ialomița, orașul Slobozia.

Acesta a făcut școala în orașul Ploiești din județul Prahova.

Ursea a jucat 180 de meciuri pentru Petrolul Ploiești și a jucat pentru câteva cluburi din Elveția. A renunțat la universitate unde urma să obțină o diplomă de inginer petrolier.

Citeste si: A murit fostul antrenor al naționalei de Rugby din România. Acesta era infectat cu COVID-19

Ce echipe a antrenat Adrian Ursea

Ursea și-a început cariera de antrenor în Elveția, la echipa U21 a lui Lausanne. După un an petrecut în ligile inferioare, la Vevey, a fost cooptat în staff-ul unor echipe de tradiție, ca Servette Geneva și Neuchâtel Xamax. De-a lungul carierei sale, a lucrat și pentru Federația Elvețiană, ca scouter și instructor.

Antrenorul echipei Nice[Sursa foto: libertatea.ro]

Adrian ursea – de la antrenor secund la principal al echipei OGC Nice din Franța

După ce a jucat cu Hagi, Popescu, Răducioiu, Lupescu a intrat în lumea antrenoratului. A fost antrenor secund al echipei OGC Nice în perioada 2016-2018 și apoi din 2019. Pe data de 4 decembrie 2020, după demiterea lui Patrick Vieira, a fost numit antrenor al aceleiași OGC Nice, după ce a făcut parte din staff-ul acestuia.

Citeste si: Veste bună pentru „microbiști”. Meciurile de pe Arena Națională de la EURO 2020 vor fi cu public

Tehnicianul român a fost prezentat într-o conferință de presă,

pe data de 4 decembrie 2020, iar conducerea clubului a vorbit în termeni laudativi despre Ursea, precizând că acesta are asigurată banca tehnică până la finalul sezonului actual, cel puțin.

Adrian Ursea, care a lucrat în trecut alături de Lucien Favre, actualul antrenor al Borussiei Dortmund, a explicat cum a primit vestea că va deveni noul antrenor principal al lui Nice.

„Mi-am dorit oameni capabili lângă mine, care să mă ajute imediat.

Am transmis conducerii că mi-l doresc pe Frederic Gioria (n.r- antrenor secund) și ne-am gândit și la Didier Digard, un fost membru al clubului. Avem și un nou preparator fizic, pe care îl cunosc din Elveția, Nicolas Dyon.

Nu mă gândeam că voi fi principal. Conducerea a venit și m-a întrebat. Mă simt capabil să fac asta, dar nu am cerut eu nimic. Este o provocare imensă, însă sunt conștient de ceea ce pot face.

De la venirea mea aici, în 2016, am spus că acest club mi se potrivește foarte bine. Da, provocarea este una mare, dar sunt pregătit.

Este important să mergem împreună spre direcția dorită de club. Vom avea meciuri și perioade de recuperare. Știu ce înseamnă să joci atât în Europa, cât și în campionat, mai ales în această perioadă a anului. Trebuie să rămânem constanți și să le redăm încrederea jucătorilor care poate au fost afectați de această situație”, a spus Ursea.

 

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..