Ne-am sesizat din oficiu în cazul pacienților de la „Victor Babeș”. Nu a existat niciun apel la 112

[ad_1]

Audieri la poliție dupa tragedia de la spitalul „Victor Babeș” din București. Poliția și Parchetul încearcă să lămurească de ce s-au blocat simultan toate ventilatoarele din terapia intensivă mobilă instalată în curtea spitalului. În ciuda eforturilor medicilor, care s-au chinuit zeci de minute să îi țină pe pacienți în viață, trei femei au murit. La 112 au fost două apeluri, dar strict pentru a cere ambulanțe de transfer.

Marian Mihoci, șeful Serviciului Omoruri de la Poliția Capitalei, spune că serviciul s-a sesizat din oficiu în jurul orei 19.30 în cazul celor 3 pacienți decedați.

„Nu a existat niciun apel la 112 care să sesizeze Serviciul Omoruri despre acest lucru”, a spus el.

Mihoci a fost întrebat de jurnaliști în legătură cu o declarație a șefului DSU, Raed Arafat, care spunea aseară că l-a sunat pe Radu Gavriș, directorul adjunct al Poliției Capitalei, și că acesta era deja la curent cu incidentul. Șeful Serviciului Omoruri spune că nu știe de unde avea Gavriș informația.

„Eu am fost sunat de dl Gavriș, care mi-a comunicat acest lucru în jurul orei 19.30”, a spus el.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus astăzi, într-o conferință de presă, că a aflat în jurul orei 18.00 de incident și că prioritatea a fost transferul pacienților la alte spitale.

„Am întrebat dacă poliția fusese anunțată, nu mi-a fost confirmat acest lucru, în așa fel încât am rugat ca poliția să fie anunțată, de asemenea aparținătorii, imediat”, a spus Voiculescu.

Editor : Monica Bonea

[ad_2]

Citește mai mult..