Tulpina britanică a coronavirusului a pus stăpânire pe o întreagă țară. Tot mai mulți tineri sunt spitalizați


În SUA, tulpina britanică a COVID-19 a dominat toată țara, iar tinerii sunt cei mai afectați de această mutație a virusului, relatează CNN.


In articol:


Numărul de cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 este în creștere în rândul adulților tineri, iar mulți dintre ei sunt nevaccinați.

”Vizitele la camerele de urgență sunt în creștere”

”Numărul cazurilor de Covid-19 şi vizitele la camerele de urgenţă sunt în creştere”, a declarat Dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

”Vedem aceste creşteri la adulţii mai tineri, dintre care majoritatea nu au fost încă vaccinaţi”. Acum, medicii spun că mulţi tineri suferă de complicaţii la Covid-19 la care nu se aşteptau.
Şi este timpul să renunţăm la convingerea că numai adulţii mai în vârstă sau persoanele cu afecţiuni preexistente sunt expuse riscului de Covid-19 sever. Virusurile suferă mutaţii tot timpul, iar majoritatea mutaţiilor nu sunt foarte importante. Dar dacă mutaţiile sunt semnificative, ele pot duce la noi variante periculoase ale unui virus.

Citeste si: Anunțul OMS: „Îmbolnăvirile de covid-19 cresc în mod exponenţial, pandemia a ajuns într-un punct critic”

Noile tulpini sunt mai contagioase

Varianta britanică a virsului SARS-CoV-2 se transmite mult mai ușor, față de varianta originală a coronavirusului.

”Varianta B.1.1.7 are mutaţii care îi permit să se lege mai mult de celule. Gândiţi-vă la această mutaţie ca la o înrăutăţire a virusului”, a declarat dr. Jonathan Reiner, analist medical şi profesor de medicină şi chirurgie la Universitatea George Washington.

”Aceste noi variante, în special varianta din Marea Britanie, par a fi mai lipicioase”, a spus medicul de urgenţă Dr. Megan Ranney, director la Brown-Lifespan Center for Digital Health.

Citeste si: Vești incredibil de bune: Încă 144 de cabinete noi pentru vaccinarea cu serul Pfizer

Cazuri de infectare cu versiunea britanică B.1.1.7 a coronavirusului au fost raportate în toate cele 50 de state, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

„Ceea ce vedem acum într-o grămadă de locuri sunt bolnavi, tineri- tineri spitalizaţi, în timp ce în prima parte a pandemiei era vorba în primul rând de persoane mai în vârstă”, a spus Reiner.

Tineri infectați cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2[Sursa foto: istockphotos.com]

Tinerii se infectează, deoarece nu s-au vaccinat

Acest lucru se întâmplă dintr-un singur și simplu motiv, cum ar fi faptul că populaţia mai în vârstă din această ţară fie a fost expusă la acest virus sau ucisă de virus, fie a fost vaccinată împotriva virusului.

Până sâmbătă, mai mult de 78% dintre persoanele cu vârsta de cel puţin 65 de ani au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 60% au fost complet vaccinate, conform datelor CDC.

„Cei nevaccinați- aceștia sunt oamenii care se infectează- vedem un număr mare de tineri şi sunt cei pe care îi vedem acum în spitale”, a mai explicat Reiner.

În luna martie, în New Jersey a avut loc o creştere de 31% de spitalizărilor în rândul adulţilor tineri cu vârste de 20-29 de ani, potrivit datelor oficiale. Pentru grupa de vârstă 40-49 de ani, numărul spitalizărilor a crescut cu 48%.

 Citește mai mult..