Compania farmaceutică Novavax are probleme. Producția de vaccinuri va întârzia

[ad_1]

Novavax a amânat termenul pentru atingerea unei producţii de 150 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19 pe lună până în trimestrul al treilea, din cauza problemelor de aprovizionare, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.


In articol:


În urmă cu puțin timp, directorii Novavax au declarat că producţia de vaccinuri poate ajunge la capacitate maximă până la jumătatea acestui an.

”Am spus în timpul conferinţei noastre de prezentare a rezultatelor financiare că ne aşteptăm să ajungem la capacitate completă până la jumătatea anului.

Continuăm să rafinăm permenul pe măsură ce ne apropiem, ceea ce ne conduce acum să credem că vom ajunge la producţie maximă maximă până în trimestrul al treilea”, a declarat luni, prin e-mail, directoarea de comunicare al Novavax, Amy Speak.

Deficiențe de aprovizionare în compania Novavax

„Există unele deficienţe de aprovizionare care apar şi dispar, care au contribuit la revizuirea calendarului. Acestea au inclus lucruri precum pungile şi filtrele pentru bioreactoare”, a adăugat ea.

Citeste si: Vaccinare în masă la penitenciare. Ce a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare

Începând cu luna aprilie, compania de biotehnologie Novavax ar putea primi autorizaţie din partea autorităţilor de reglementare din Marea Britanie pentru vaccinul său, deoarece a publicat date impresionante din studiile clinice efectuate în Marea Britanie.

Este foarte posibil ca vaccinul să fie autorizat în Statele Unite încă din luna mai, după ce autorităţile de reglementare vor revizui datele din studiul clinic efectuat de companie în

SUA.

Compania americană de biotehnologie Novavax este unul dintre cei câţiva producători de vaccinuri COVID-19 care au fost nevoiţi să amâne termenele de producţie din cauza penuriei la nivel de industrie de materii prime şi a dificultăţilor de punere în funcţiune a echipamentelor de producţie.

Citeste si: Lovitură de teatru în cazul vaccinului Johnson&Johnson. Decizia luată de SUA

Luna trecută, compania Novavax a întârziat un acord care prevedea livrarea a cel puţin 100 de milioane de doze din vaccinul său cu două doze în Uniunea Europeană,

în parte din cauza dificultăţilor de aprovizionare.

Vaccinul Novavax, eficacitate[Sursa foto: PixaBay]

Vaccinul Novavax are o eficacitate de 89,7%

Testele clinice de fază 3 au fost efectuate în Marea Britanie pe mai mult de 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani, dintre care 27% aveau peste 65 de ani. Eficacitatea a fost de 89,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii, cu 96 de cazuri de COVID-19 în grupul cărora li s-a administrat un placebo, comparativ cu 10 cazuri în grupul vaccinat.

[ad_2]

Citește mai mult..