Germanii de sub 60 de ani care au fost vaccinați cu o doză de AstraZeneca, vor face Pfizer sau Moderna la rapelAutoritățile germane au decis ca persoanele cu vârsta sub 60 de ani care au fost vaccinate anti-Covid cu o doză de AstraZeneca să fie vaccinate la rapel cu o doză dintr-un alt vaccin. În 30 martie, Germania a decis restricționarea utilizării vaccinului AstraZeneca – doar persoanele cu vârste peste 60 de ani vor mai fi vaccinate cu acest ser.

Persoanele din această grupă de vârstă care au fost imunizate cu prima doză de vaccin de la AstraZeneca înainte de această dată vor beneficia la rapel de serurile BioNTech/Pfizer sau Moderna, disponibile în Germania, au decis oficialii din domeniul sănătăţii la sfârşitul unei reuniuni, potrivit agenţiei de ştiri DPA, citată de Agerpres.

„Soluţia găsită oferă o bună protecţie”, a declarat pentru DPA preşedintele Conferinţei miniştrilor Sănătăţii şi responsabil pentru Bavaria, Klaus Holetschek. Miniştrii au urmat astfel recomandarea emisă săptămâna trecută de Comisia pentru vaccinuri.

Germania a decis, la fel ca multe alte ţări, să rezerve utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele mai în vârstă, deoarece s-au observat cazuri extrem de rare de tromboze la subiecţii mai tineri.

Până la data de 2 aprilie, au fost raportate 42 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală după vaccinarea cu AstraZeneca. În 35 de cazuri, a fost vorba despre femei cu vârste între 20 şi 63 de ani, iar 8 persoane au murit.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Germania, circa 2,2 milioane de persoane cu vârsta sub 60 de ani au fost vaccinate cu prima doză de la AstraZeneca în ultimele săptămâni.

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..