Nelu Tătaru, avertisment despre valul 4 al pandemiei

[ad_1]

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția că următorul val al pandemiei de coronavirus va veni în România „după o mobilitate mai accentuată”, dar nu am scăpat încă de pericolele valului trei.


In articol:


Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a spus marți că este foarte probabil ca România să se confrunte și cu un al patrulea val al pandemiei. Acest val va fi influențat decisiv de mobilitatea crescută a cetățenilor.

Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei.

Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm”, a declarat Tătaru la Gandul Live.

Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară, a precizat Nelu Tătaru cu privire la condițiile unui nou val al pandemiei în țara noastră.

Citeste si: Carantină prelungită cu încă 7 zile pentru o altă comună din Ilfov. De ce s-a luat această măsură

Imunizarea în fața coronavirusului se face prin boală sau prin vaccinare, a menționat Tătaru. „În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm.

Lumea trebuie să se vaccineze”, a spus fostul ministru al Sănătății.

Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate împotriva COVID-19, în România, peste 80.000 de persoane, a transmis, miercuri, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Totodată,  în același interval au fost raporate 102 reacţii adverse, iar pentru încă 157 de reacții, medicii fac investigații.

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat 80.120

de persoane, conform CNCAV. Cele mai multe persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer, respectiv 61.259, în timp ce altor 9.015 de persoane le-a fost administrat vaccinul anti-COVID Moderna. Cu serul de la AstraZeneca au fost vaccinate un număr de 9.846 de persoane.

[ad_2]

Citește mai mult..