S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit imatură

[ad_1]

Vicepremierul Dan Barna îl critică din nou pe premierul Florin cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Barna spune că era dispus să discute „zile întregi” pentru a păstra unitatea coaliției, dar că premierul „s-a pregătit din timp” pentru revocarea ministrului USR PLUS.

Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună”, a scris Barna pe Facebook.

În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției. Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu”, a adăugat el.

Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a adăugat el.

USR PLUS a anunțat astăzi că Florin Cîțu nu mai are sprijinul lor politic, după ce premierul l-a demis pe Voiculescu.

Editor : Monica Bonea

[ad_2]

Citește mai mult..