Vor mai fi perioade reci

[ad_1]

Temperatura a scăzut brusc cu până la 14 grade, iar în unele zone au fost înregistrate zero grade miercuri dimineaţă. Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat la Digi24 că în perioada următoare vor mai fi alternanţe între perioade călduroase şi apoi reci.

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare de vreme rea, valabilă în toată țara, care este valabilă până vineri dimineață la ora 10:00. Potrivit meteorologilor, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

În zilele următoare valorile termice vor fi chiar și cu 16 grade Celsius mai scăzute față de începutul săptămânii.

„Avem o perioadă cu vreme rece. Dacă luni aveam 25 grade Celsius în vest, marţi nu au fost mai mult de 9 grade. Răcirea accentuată anunţată iniţial pentru zona de vest se va resimţi apoi în toată ţara.

În această dimineaţă am avut zero grade la Oraviţa şi Dumbrăviţa de Codru”, a declarat la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

Ea a adăugat că până vineri dimineaţă vremea va fi deosebit de rece, va ploua şi va fi vânt, iar la munte va ninge şi se va depune un strat nou consistent de zăpadă.

Mateescu a adăugat că de Paşti, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale perioadei 26 aprilie – 3 mai.

„Rămâne de interes alternanţa de la zile călduroase la perioade scurte cu regim de temperatură mai scăzută”, a spus Elena Mateescu.

Dircetorul ANM a afirmat că luna mai va aduce un salt al temperaturilor, a căror medie va ajunge la cele normale.

 

Editor : G.M.

[ad_2]

Citește mai mult..