Grecia, un nou termen pentru ridicarea carantinei în cazul turiştilor veniţi din celelalte ţări UEGrecia intenţionează să ridice, începând de luni, 19 aprilie, condiţia intrării în carantină timp de şapte zile pentru turiştii din celelalte ţări ale Uniunii Europene, informează dpa, potrivit Agerpres. În urmă cu câteva zile, ministrul român al Economiei, Claudiu Năsui, anunța că ridicarea restricțiilor pentru turiștii români va avea loc vineri, 16 aprilie. 

Planul guvernului grec trebuie să fie aprobat de experţii epidemiologi pentru a putea intra în vigoare, potrivit cotidianului Kathimerini.

Condiţia prealabilă este ca turiştii să fie vaccinaţi complet sau să aibă un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore. Unii dintre cei sosiţi pot face obiectul testării aleatorii.

Pe teritoriul Greciei, turiştii trebuie să respecte regulile introduse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care purtarea măştii care să acopere gura şi nasul.

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, anunțase luni că Grecia își va deschide granițele de vineri, 16 aprilie. 

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul Năsui.

Autorităţile medicale de la Atena au raportat joi 3.089 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 1.000 mai puţine decât în ziua precedentă.

Editor : B.P.Citește mai mult..