Cum vă poate ajuta o firmă de pompe funebre din București să alegeți florile potrivite?



Florile detin, in multe culturi de pe glob, o importanta deosebita in impartasirea sentimentelor dintre persoane. Chiar si in cazul unui deces, atasamentul si regretul fata de plecarea dintre noi a unei rude sau prieten apropiat ne obliga la o ceremonie deosebita, din cadrul careia nu pot lipsi florile. Insa, daca nu stiti exact care sunt florile potrivite unui moment funest sau care este semnificatia profunda a acestora, puteti face oricand apel la o firma de pompe funebre din Bucuresti, care cunoaste in detaliu specificul acestui obicei.

Simbolismul florilor, prezente la trecerea in nefiinta a unei persoane, dateaza inca din antichitate. In  Roma antica, oratorul Cicero descria acest obicei ca pe un simbol care garanteaza linistea celui decedat, purificand in acelasi timp si locul de veci al acestuia. Prin urmare, va prezentam cateva dintre optiunile pe care le poate oferi o firma de pompe funebre Bucuresti in cadrul unei inmormantari:

Coroane funerare – Sunt cele mai intalnite aranjamente florale, facand parte din orice inmormantare traditionala din Romania.

In alcatuirea acestora intra ramuri de brad si flori albe si rosii, avand forma de lacrima, dar exista si variante circulare, in forma de cruce sau in alte forme personalizate. De regula, vin insotite de mesaje comemorative, compuse fie de catre familia indoliata, fie de catre firma de pompe funebre din Bucuresti.

Jerbe funerare – Sunt o varianta a coroanelor, reduse ca dimensiuni, dar pastrand acelasi suport din ramuri de brad.

Buchetele funerare – Asigura o trecere lina in lumea celor drepti, avand de multe ori suporturi speciale pentru a le fixa pe capacul sicriului.

Nu doar aranjamentele, ci si sortimentele de flori alese pot avea o semnificatie aparte, in functie de natura relatiei cu persoana plecata dintre noi. Traditia presupune oferirea acestora in numar par, pentru ca raposatul sa isi poata gasi perechea pe lumea cealalta.

Asadar, dintre tipurile de flori care se potrivesc funestului eveniment, pot fi amintite:

Gladiolele– Sunt flori care simbolizeaza sinceritatea si integritatea, fiind oferite de catre prietenii apropiati ai persoanei decedate.

Garoafele – Se spune ca aceste flori au aparut pe Pamant in timp ce Mantuitorul se afla pe crucea de pe Dealul Golgotei. Pot fi alese pe alb sau pe mai multe nuante de rosu, fiind des intalnite in cadrul ceremoniilor de inmormantare din Romania, dar si din alte tari europere.

Crizantemele – In Orient, aceste flori evoca tristetea nemarginita si jalea profunda. In Europa, sunt vazute ca un simbol al decesului, fiind des incluse de catre firmele de pompe funebre Bucuresti in aranjamentele florale.

Crinii – Simbolizeaza puritatea si inocenta, motiv pentru care sunt o alegere potrivita pentru funestul eveniment.

Trandafirii – Cu toate ca reprezinta un simbol al iubirii, trandafirii isi regasesc locul si in cadrul inmormantarilor, indeosebi in cazul decesului unei personalitati sau a unei persoane importante.

Daca persoana trecuta in nefiinta era tanara, se pot oferi in pereche de cate doua flori. Trandafirii albi semnifica puritatea, pe cand cei galbeni sunt oferiti in dar de catre prieteni apropiati, simbolizand simpatia fata de cel plecat dintre noi.

Pentru mai multe detalii in legatura cu alegerea florilor si aranjamentelor potrivite, puteti cere si sfatul unui consultant de la funerarii-bucuresti.ro, firma de pompe funebre din Bucuresti.

De asemenea, va trebui sa tineti cont si de faptul ca pregatirea unui aranjament floral poate dura pana la 24 de ore, in functie de modelul ales, dar si ca unele flori pot fi intalnite doar in anumite sezoane ale anului.

Articol realizat de iAgency.ro



Citește mai mult..