„Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer”. Premierul vrea 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu anunță că România a ajuns la capacitatea de a face 115.000 de doze de vaccin pe zi și spune că ținta este ca, până la 1 iunie, să fie vacinați cinci milioane de români. De asemenea, o parte din centrele de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer, a mai arătat premierul.

„În primul rând, vom da posibilitatea de avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through, lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare. Ştiu că va începe la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru, în perioada următoare. Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăși că se va crește viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă și așa mai departe”, a declarat vineri Florin Cîțu, la Cluj-Napoca.

Potrivit lui Florin Cîțu, țara noastră a ajuns la o capacitate de vaccinare de 115.000 de doze pe zi. 

„În perioada următoare – am ajuns acum la capacitatea de 115.000 de doze pe zi – vom ajunge, pe 20 aprilie, la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii, dacă vor să revenim și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieși din pandemie”, a mai afirmat premierul.

El a precizat că și-ar dori ca până la începutul verii să avem cinci milioane de cetățeni vaccinați.

„Vrem ca, în această vară, să ne bucurăm de concediu, dacă vrem să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm. Avem aceste două luni – am spus că, la 1 iunie este prima bornă – trebuie să atingem acea țintă de cinci milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa, care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregistreze și să se vaccineze, ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate”, a precizat Florin Cîțu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..