Cum se simte Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca. Anunțul cancelarului german

[ad_1]

Cancelarul german Angela Merkel s-a vaccinat cu prima doză a serului AstraZeneca. Merkel a postat un mesaj pe Twitter imediat după vaccinare.


In articol:


Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, s-a imunizat astăzi, 16 aprilie, cu serul AstraZeneca/Oxford. „Sunt mulţumită că am fost vaccinată azi (vineri) cu prima doză de AstraZeneca”, a declarat Merkel, citată într-un mesaj postat pe Twitter de Steffen Seibert.

Merkel a făcut public și certificatul de vaccinare.

Citeste si: Angela Merkel cere un lockdown dur în Germania

Ce a transmis Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca

Cancelarul Germaniei a menționat că „vaccinarea este cheia în ieşirea din pandemie”. Autoritatea germană de reglementare a vaccinurilor recomanda la sfârşitul lui martie limitarea vaccinării cu vaccinul laboratorului suedezo-brtianic la pesoane în vârstă de peste 60 de ani.
Acest anunț a venit după anunțarea unor cazuri de tromboze venoase cerebrale la oamenii vaccinați cu acest ser.

Angela Merkel s-a vaccinat cu AstraZeneca.[Sursa foto: Captură Twitter]

Citeste si: Angela Merkel renunță la lockdown-ul strict de Paște: „Greșeala îmi aparține doar mie”

Acest tip de probleme în siguranţa vaccinurilor cu „vector viral” AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson subminează încrederea în aceste vaccinuri mai ieftine. Autorităţile contau pe aceste seruri în lupta împotriva pandemiei covid-19, soldată cu peste trei milioane de morţi în lume.

Citeste si: „Germania are nevoie de lockdown”. Cabinetul condus de Angela Merkel, tot mai aproape de decizia „inevitabilă”

Ministrul german al Finanţelor Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, a fost vaccinat tot vineri, anterior cancelarului, cu o doză de vaccin AstraZeneca-Oxford, relatează Reuters.

De asemenea, preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, un fost ministru al Apărării al lui Merkel, a fost vaccinată joi cu prima doză de vaccin BioNTech-Pfizer.

Citeste si: Cancelarul german Angela Merkel, în război cu șefii de landuri pentru măsuri mai dure anti-COVID

Citeste si: Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

[ad_2]

Citește mai mult..