Atac asupra unei baze din Irak în care se află americani: 5 răniți

[ad_1]

Cinci persoane au fost rănite duminică, după un atac cu rachete asupra unei baze aeriene din nordul Bagdadului în care se află și cetățeni americani.

Baza din Balad a fost vizată în cursul serii de cinci rachete. Două dintre ele au lovit un dormitor și o cantină a unei companii americane subcontractoare, Sallyport, a declarat o sursă de securitate pentru AFP.

Cinci persoane au fost rănite, dintre care doi cetățeni străini şi trei soldaţi irakieni, a adăugat această sursă.

La baza din Balad staționează avioane F-16 şi mai multe companii sunt prezente aici pentru mentenanţă, având angajaţi irakieni şi străini.

Atacul nu a fost revendicat până acum, dar Washingtonul acuză de obicei grupurile paramilitare irakiene apropiate de Iran, inamicul SUA, că îi vizează trupele şi diplomaţii din Irak, scrie Agerpres.

Proaspătul atac ilustrează din nou tensiunile iraniano-americane într-o ţară ale cărei interese sunt prinse la mijloc între cei cele două puteri.

În total, de la venirea la putere a lui Joe Biden, în jur de 20 de atacuri, cu bombă sau cu rachetă, au vizat baze din Irak în care se aflau militari americani sau reprezentanţe diplomatice americane . Zeci de alte atacuri au avut loc din toamna lui 2019, în timpul administraţiei lui Donald Trump.

Miercuri, facţiunile irakiene pro-iraniene au lovit în premieră cu o dronă un cartier general al americanilor de pe aeroportul din Erbil, în Kurdistanul irakian.

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..