Premierul Florin Cîțu: „Nu am mărit taxele. Eroii din economia românească sunt companiile private, antreprenorii”

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă, de ultim moment. Cîțu a vorbit despre economia României în contextul pandemiei generată de virusul Sars-Cov-2.


In articol:


Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că, în contextul în care agenţia de rating Standard&Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă, eroii țării sunt antreprenorii.

Cîțu a menționat că Guvernul a redus deficitul bugetar şi a reușit să aibă venituri mai mari la buget, fără a introduce noi taxe sau a le mări pe cele existente. Conform lui Florin Cîțu, decizia agenţiei de rating vine cu obligaţia de a implementa rapid reforme. „Şi acum mă adresez membrilor Cabinetului Cîţu: aveţi obligaţia să acceleraţi reformele în propriul minister, în companiile din subordine, în agenţii”, a subliniat el.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, avertisment după tragedia de la „Victor Babeş”. Trei pacienți morți, după ce au rămas fără oxigen

Ce a transmis premierul Florin Cîțu

„Agenţia de rating Standard&Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar mult mai important, a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă. Eroii din economia românească, în această perioadă dificilă, sunt, din punctul meu de vedere, companiile private, antreprenorii.
Ei sunt cei care au dus greul şi cu care m-am consultat de foarte multe ori pentru a lua cele mai bune decizii. Fără încrederea lor, nu reuşeam. Pentru aceasta, le mulţumesc”,
a declarat Cîţu.

Premierul României a mărturisit că ne confruntăm cu cea mai mare criză economică și de sănătate, din ultimii 100 de ani. „Această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, din care fac parte USR PLUS şi UDMR, cu un premier liberal, cu o politică liberală, a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică. Coaliţia de guvernare, condusă de PNL, cu premier liberal, a câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini”, a continuat Cîţu.

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre eroarea lui Voiculescu legată de înmormântarea pacienților Sars-Cov-2

Declarații – Florin Cîțu.[Sursa foto: Facebook]

Florin Cîțu a transmis că anunță o altă premieră în România. „Am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget, să stabilizăm economia, în condiţiile în care, aşa cum am promis, nu am
introdus nicio taxă nouă şi nici nu am mărit vreo taxă existentă. Anul trecut, ca ministru de Finanţe, într-un guvern liberal, am vorbit despre încredere şi am cerut să aveţi încredere în mine, că voi lua măsurile cele mai bune pentru revenirea rapidă a economiei. Aşa s-a întâmplat. În trimestrul patru din 2020, România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană”
, a afirmat premierul.

Cîțu- noi decizii care vor duce la schimbarea perspectivei de ţară de la negativ la stabil

Premierul Cîțu afirmă că este susţinut de o coaliţie condusă de PNL şi din care fac parte USR PLUS şi UDMR, iar în acest mod cu ajutorul lor va schimba perspectivei întregii țări. „S-a întâmplat aşa. Această decizie a agenţiei de rating Standard&Poor’s este garanţia că ceea ce am făcut a fost bine. Mai mult, această decizie arată că programul nostru de guvernare liberal este unul care asigură stabilitatea economică a României. Vreau să le spun românilor un lucru: am promis reforma administraţiei centrale şi a companiilor de stat, am construit bugetul pentru a elimina risipa banului public. Agenţia de rating confirmă că am luat cele mai bune decizii. Dar această evaluare a Standard&Poor’s, schimbarea de perspectivă de la negativ la stabil, pentru România, înseamnă şi obligaţii pentru noi. Să implementăm, aşa cum am promis, foarte rapid aceste reforme”, a subliniat premierul.

Citeste si: PSD: „Iohannis şi Cîţu trebuiau primiţi cu colivă şi lumânări”

Cîțu trage un semnal de alarmă. El le cere miniștrilor să accelereze reformele. „Şi acum mă adresez membrilor Cabinetului Cîţu: aveţi obligaţia să acceleraţi reformele în propriul minister, în companiile din subordine, în agenţii. De ce suntem nevoiţi să facem aceste reforme? De ce este importantă această evaluare a agenţiei de rating, este foarte simplu, este pentru bunăstarea tuturor românilor. Înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, înseamnă dobânzi mai mici, o inflaţie mai mică, o calitate a vieţii mai bună pentru toţi românii. Aşa cum am spus de foarte multe ori, economia liberală este singura soluţie pentru a oferi bunăstare tuturor românilor”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîțu a vorbit și despre Partidul Social Democrat. El susține că această grupare politică este principalul dușman. „Toate aceste lucruri pe care le-am făcut şi le-am făcut bine, noi, liberalii, dar şi coliţia condusă de PNL, le-am făcut în condiţiile în care PSD ne-a atacat constant şi ne-a pus în mod constant piedici, atât în planul crizei sanitare, cât şi în planul crizei economice. Astăzi, după decizia Standard&Poor’s sunt sigur că până şi Ciolacu şi PSD înţeleg că am luat o decizie bună când am plafonat cheltuielile bugetare şi am pornit reforma pensiilor şi salariilor din sectorul bugetar. PSD rămâne principalul duşman, nu doar politic, ci şi al stabilităţii economice”, a susţinut el.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț pentru toți protestatarii: „Îi înţeleg pe români că după un an de pandemie au obosit”

Premierul României îi îndeamnă pe români să se vaccineze. Cîțu a încheiat discursul prin a spune: „Şi să nu uităm, suntem în plină luptă cu pandemia. Există o singură soluţie, vaccinarea. Avem acum dozele pentru toţi românii să se vaccineze, vă încurajez pe toţi să vă înregistraţi pe platforma de vaccinare, să vă vaccinaţi. Doar aşa putem să revenim la normalitate cât mai curând”.

Citeste si: Florin Cîțu, prima decizie din poziția de ministru interimar al Sănătății! Ce schimbări a făcut premierul

Cîțu a refuzat să le răspundă jurnaliștilor, aflați în cadrul conferinței de presă, la întrebările adresate.

[ad_2]

Citește mai mult..